Події

Вартість незаконно видобутого за два місяці бурштину дорівнює чотирьом річним бюджетам Олевського району, - депутат

13 November 2014, 12:18

 За останні два місяці лише на одному з родовищ Олевського району незаконно видобули бурштин вартістю 700 млн.грн., – пише на своїй сторінці у фейсбук депутат Олевської міської ради Олександр Ніколайчук.

«Оперативні дані з місця події – за останні 2 місяці лише на одному з родовищ незаконно видобуто бурштину вартістю понад 700 мільйонів гривень!!! Ця сума рівноцінна чотирьом річним бюджетам Олевського району! Щоправда, переважна більшість даних грошей зароблена не олевчанами, а бандитськими угрупуваннями. Останні не соромляться утворювати блок-пости, та, погрожуючи автоматом, змушують приїжджих чоловіків сплачувати за вхід на бурштинову територію 300 гривень, яка належить громаді, є державним багатством. Особисто мені не зрозуміло, чому в 21 столітті в нашій з вами країні таке можливо?! Чи довго бандитизм та рекетирство процвітатиме на Олевщині?! Проте тішить те, що наші люди почали заробляти непогані гроші та купувати товари, які були для них недоступні», - пише Ніколайчук.

Він також зазначає, що має непідтверджену інформацію про два десятка загиблих та сильно травмованих на незаконних копалинах.

 

Фото зі сторінки Олександра Ніколайчука

Нагадаємо, губернатор Сергій Машковський звітуючи за 100 днів роботи на посаді говорив про необхідність вирішувати проблему незаконного видобутку бурштину на півночі Житомирської області.

«Я особисто відвідав копальні в Олевському районі, це взагалі жах. Більшість там – прості люди, дуже багато людей, які не є жителями нашої області. Ми зіткнулися з машинами, трафік був настільки щільний, як у Києві під час пробки, а це було в лісі. Там більше 2-3 тисяч людей копають щодня, а у вихідні – близько 5-6 тисяч», - розповідав Машковський.

Він наголошував, що питання треба вирішити до весни наступного року інакше в області може трапитися «техногенна катастрофа».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі