Влада

У бурштиновій «столиці» Житомирської області можуть відновити будівництво очисних споруд

13 March 2017, 14:11

Олевська міська рада в Житомирській області отримала позитивний висновок від Міністерства екології та природних ресурсів України щодо спорудження очисних споруд, будівництво яких припинилося в 1996 році.

Про це 11 березня написав Олевський портал новин з посиланням на заступника Олевського міського голови Василя Колбасюка.

«Звертаючись до депутатів, він наголосив на необхідності часткового співфінансування робіт у розмірі 100 000 гривень. Загальна вартість реалізації проекту «Модернізація централізованих систем водопостачання і водовідведення «Очисні споруди каналізації потужністю 500 м. куб. на добу в м. Олевську – заміна аварійно і технічно зношеного обладнання на сучасне енергозберігаюче» складає 15,5 мільйона гривень», - пише сайт.

Посилаючись на голову громади Олега Омельчука, портал повідомляє, що влада області  пообіцяла в 2017 році профінансувати реконструкцію каналізаційного колектора на 1 мільйон 139 тисяч гривень за рахунок фонду навколишнього середовища.

«Найближчим часом питання виділення коштів на реалізацію проекту буде розглянуте на засідання Уряду та комітеті Верховної Ради. Тому маємо надію, що брудні стічні води не будуть потрапляти до навколишнього середовище, в місто Олевськ отримає новий поштовх у розвитку каналізаційної інфраструктури», - цитує Омельчука сайт.

За даними Олевського порталу новин, 20 років тому тут почали будувати нові очисні споруди і витратили півтора мільйона гривень. Потім фінансування припинили, а стічні, фактично неочищені, води потрапляють до річок.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно через зупинку паперової фабрики в селищі Миропіль Романівського району Житомирської області перестали працювати очисні споруди, які також очищали і каналізаційні стоки місцевого населення.

На сесії Олеської міськради, де піднімали питання відновлення будівництва очисних споруд

Фото - Олевський портал новин

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі