Місто

Аншлаг на Житомирському міськвиконкомі: 21 член, активісти та перевізники

16 May 2017, 15:53

16 травня на черговому засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради аншлаг: присутній 21 член виконкому з 25.

Крім того, у прес-центр, де проходить засідання, прийшли перевізники, кілька десятків житомирських активістів, депутати міської та обласної рад.

Нагадаємо, у порядку денному чергового засідання міськвиконкому 43 питання, перше - встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування, для прийняття рішення необхідно 13 голосів «за». На сьогодні чисельний склад виконкому становить 25 осіб, фактично їх 24 і одна «вакансія». 

«Активісти вимагають перейти з прес-центру до сесійної зали і там продовжити засідання виконкому. Зрештою член виконкому вніс пропозицію дослухатись до представників громадськості. Мер Сергій Сухомлин запропонував вислухати спершу перевізників, але активісти не дали слово директору ПП «Шеріфф» Олександру Янчуку і виконком таки проголосував за перехід до сесійної зали», - розповів журналіст Житомир.info, який знаходиться на засіданні. 

Як повідомляв Житомир.info, 10 травня на позачерговому засіданні міськвиконком після 1,5 годинного обговорення не підтримав рішення про підвищення вартості проїзду у маршрутках до 5 гривень: для прийняття рішення не вистачило одного голосу. В день засідання міськвиконкому для «психологічного тиску» перевізники зняли з маршрутів більше 20 автобусів, які стояли на Великій Бердичівській біля міської ради. Питання подорожчання проїзду у маршрутках в програмі «Тема дня» обговорювали заступник мера Дмитро Ткачук та член виконкому Віра Гринишина. 11 травня під час засідання обласного партбюро ВО «Батьківщина» вирішили покарати дисциплінарним стягненням двох членів партії, які голосували на минулому засідання міськвиконкому за підвищення вартості проїзду. Напередодні засідання на сайті міськради був оприлюднений новий проект рішення, в якому передбачено, що вартість проїзду для школярів «на період навчального процесу» буде 2 грн. Мер Сергій Сухомлин говорив, що на членів виконкому тиснуть різні політичні сили, щоб вони не підтримували проект рішення. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі