Місто

Виконком вирішив: з 1 червня в Житомирі вартість проїзду в маршрутках буде 5 гривень

16 May 2017, 17:25

Житомирський виконком підтримав рішення про підвищення з 1 червня вартості проїзду у маршрутках до 5 грн.

За це на засіданні 16 травня проголосували 14 із 22 присутніх членів виконкому (всього кількісний склад міськвиконкому – 25 осіб).

«Можна говорити, що це рішення – популізм, але цією додатковою угодою ми захищаємо ще й більше 80 тисяч житомирських пенсіонерів, які досі не мали права безкоштовного проїзду. Тобто, можна грати в популізм, вдаючи, що перевозимо пільговиків, а можемо підвищити тариф і контролювати, як перевізники це виконують. Якщо пільговики, яких зараз у електротранспорті їздить близько 80%, пересядуть у маршрутки, то ТТУ зможе отримати більше прибутку», - сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

Зі свого боку активісти акцентували увагу на тому, що рівень життя у Житомирі на сьогодні не можна порівняти з такими містами, як Одеса чи Дніпро, аби встановлювати вартість проїзду за аналогією з тими обласними центрами.

Зрештою, після тривалого обговорення проект рішення «за основу» проголосували 15 членів виконкому із 22 присутніх.

Після цього за пропозиціями членів виконкому в проект рішення були внесені деякі правки, зокрема – підписати додаткові угоди упродовж трьох днів і встановити валідатори до кінця 2017 року.

Детальніше дивіться у сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, 10 травня на позачерговому засіданні міськвиконком після 1,5 годинного обговорення не підтримав рішення про підвищення вартості проїзду у маршрутках до 5 гривень: для прийняття рішення не вистачило одного голосу. В день засідання міськвиконкому для «психологічного тиску» перевізники зняли з маршрутів більше 20 автобусів, які стояли на Великій Бердичівській біля міської ради. Питання подорожчання проїзду у маршрутках в програмі «Тема дня» обговорювали заступник мера Дмитро Ткачук та член виконкому Віра Гринишина. 11 травня під час засідання обласного партбюро ВО «Батьківщина» вирішили покарати дисциплінарним стягненням двох членів партії, які голосували на минулому засідання міськвиконкому за підвищення вартості проїзду. Напередодні засідання на сайті міськради був оприлюднений новий проект рішення, в якому передбачено, що вартість проїзду для школярів «на період навчального процесу» буде 2 грн. Мер Сергій Сухомлин говорив, що на членів виконкому тиснуть різні політичні сили, щоб вони не підтримували проект рішення. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі