Місто

Проїзд у житомирських маршрутках по 5 грн: за що проголосував виконком і чому вартість може лишитися незмінною

16 May 2017, 19:55

Підвищити вартість проїзду у маршрутках до 5 грн – таке рішення 16 травня ухвалив Житомирський виконком.

Начальник управління транспорту і зв'язку міської ради Вікторія Климчук-Побережник пояснила, що це рішення означатиме для перевізників і пасажирів та коли почне діяти новий тариф.

«У рішенні зазначено – з 1 червня. Перевізник зобов’язується за власний рахунок здійснювати перевезення пільгових категорій пасажирів, які мають право на пільговий проїзд. Також розмістити в салоні транспортних засобів інформацію щодо переліку пільговиків, стосовно перевізника, номер телефону “гарячої лінії” та графіки руху. Перевізник зобов’язується обладнати всі транспортні засоби на маршрутах системою автоматизованої оплати за проїзд, яка дозволить використовувати електронний квиток», – пояснила Вікторія Климчук-Побережник.

Відповідно до рішення виконкому, перевізники разом зі збільшенням вартості проїзду мають взяти на себе обов’язок замінити автобуси, випущені раніше за 2008 рік.

«Також вводиться система контролю. За кожен акт порушення, де будуть зафіксовані порушення на маршруті або стосовно транспортного засобу, на перевізника будуть накладатися фінансові стягнення, тобто штрафи. Сама процедура буде розписана окремим документом. У разі порушення перевізником умов. Стосовно школярів – цей пункт був відкоригований під час засідання виконкому, що школярів будуть перевозити за 2 грн протягом року, тобто не тільки в учбовий період. Рішення ввійде в дію тільки після того, як перевізники підпишуть додаткові угоди, де зазначені до них вимоги», – зазначила начальник управління транспорту і зв'язку.

На те, щоб підписати додаткові угоди перевізникам дали три дні. Міський голова Сергій Сухомлин звернувся до свого заступника Дмитра Ткачука і повідомив, що буде у разі, якщо перевізники не візьмуть на себе додаткові зобов’язання.

«Дмитро, тут ваша відповідальність. Три дні – у п’ятниці я маю підписати. Якщо до п’ятниці не буде додаткових угод, я нічого підписувати не буду», – сказав Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, 10 травня на позачерговому засіданні міськвиконком після 1,5 годинного обговорення не підтримав рішення про підвищення вартості проїзду у маршрутках до 5 гривень: для прийняття рішення не вистачило одного голосу. В день засідання міськвиконкому для «психологічного тиску» перевізники зняли з маршрутів більше 20 автобусів, які стояли на Великій Бердичівській біля міської ради. Питання подорожчання проїзду у маршрутках в програмі «Тема дня» обговорювали заступник мера Дмитро Ткачук та член виконкому Віра Гринишина. 11 травня під час засідання обласного партбюро ВО «Батьківщина» вирішили покарати дисциплінарним стягненням двох членів партії, які голосували на минулому засідання міськвиконкому за підвищення вартості проїзду. Напередодні засідання на сайті міськради був оприлюднений новий проект рішення, в якому передбачено, що вартість проїзду для школярів «на період навчального процесу» буде 2 грн. Мер Сергій Сухомлин говорив, що на членів виконкому тиснуть різні політичні сили, щоб вони не підтримували проект рішення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі