Влада

Жителі Житомирської області отоварили в аптеках близько 39 тисяч рецептів за програмою «Доступні ліки»

18 May 2017, 13:00

На сьогодні жителі Житомирської області вже отримали медикаменти за програмою «Доступні ліки» по 38 942 рецептах.

Про це 18 травня повідомляє прес-служба Житомирської ОДА з посиланням на начальника відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню управління охорони здоров’я ОДА Олексіяй Андрушко.

«Станом на сьогоднішній день вже більше 33 тисяч пацієнтів звернулися до лікарів та отримали 64 тисячі рецептів за програмою «Доступні ліки». Отоварено у аптеках 38 942 рецепти», – зазначив Олексій Андрушко.

За його словами, вже більше 300 аптек Житомирської області долучилися до програми. Їм виплачується відшкодування 2 рази на місяць, і вже на сьогодні виплачено 6,7% від загальної суми субвенції, яка складає 16 млн 4200 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 28 квітня на колегії УОЗ начальник відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню управління охорони здоров'я облдержадміністрації Олексій Андрушко розповів, скільки в аптеках отоварено рецептів.

В Україні з 1 квітня почала діяти програма «Доступні ліки», яка передбачає відшкодування ліків для хворих на діабет 2-го типу, бронхіальну астму та серцево-судинні захворювання. У 2017 році на реімбурсацію ліків для жителів Житомирської області держава виділила 16 млн 4 тис. 200 грн. ОДА звітувала, що 17 квітня 1 мільйон 778 тисяч гривень за програмою «Доступні ліки» були перераховані в райони, станом на 18 квітня було виписано 12 тисяч 895 рецептів, з яких жителі області вже використали 1 тисячу 600 рецептів та отримали ліки в аптеках (на той час до урядової програми «Доступні ліки» долучилася 161 аптека). На початку квітня був оприлюднений перелік аптек Житомира, які беруть участь у програмі «Доступні ліки», а згодом – перелік аптек в області, які є учасниками державної програми, та 157 найменувань лікарських засобів, які можна придбати за програмою «Доступні ліки».

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі