Влада

В ОДА кажуть, що жителі Житомирської області вже отоварили 1600 рецептів за програмою «Доступні ліки»

20 April 2017, 10:26

Департамент фінансів та управління охорони здоров’я Житомирської облдержаміністрації виконали доручення губернатора – 17 квітня 1 мільйон 778 тисяч гривень за програмою «Доступні ліки» за квітень були перераховані в райони. 

Про це 19 квітня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

«За інформацією управління охорони здоров’я, виписано 12 тисяч 895 рецептів, з яких жителі області вже використали 1 тисячу 600 рецептів та отримали ліки в аптеках. До урядової програми «Доступні ліки» на Житомирщині долучилась 161 аптека. Станом на 18 квітня найактивніше спрацювали аптечні пункти у Романівському, Коростенському, Чуднівському, Бердичівському, Новоград-Волинському та Житомирському районах. Жодного рецепту не отоварено у Коростишівському, Лугинському, Пулинському районах, Іршанській та Тетерівській громадах», - інформує ОДА.

Нагадаємо, в Україні з 1 квітня почала діяти програма «Доступні ліки», яка передбачає відшкодування ліків для хворих на діабет 2-го типу, бронхіальну астму та серцево-судинні захворювання.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році на реімбурсацію ліків для жителів Житомирської області держава виділила 16 млн 4 тис. 200 грн. 19 квітня райони Житомирської області мали прозвітувати перед головою Житомирської облдержадміністрації Ігорем Гундичем про отримання державних коштів на відшкодування ліків трьом категоріям хворих.

Перелік аптек Житомира, які беруть участь у програмі «Доступні ліки», тут, аптек області – тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі