Події

Технікум у Житомирській області збирався незаконно закупити газ у київської компанії на 2,5 млн грн

22 May 2017, 16:20

За позовом Новоград-Волинської місцевої прокуратури судом визнано недійсним рішення комітету з конкурсних торгів Новоград-Волинського промислово-економічного технікуму про визнання ТОВ «Авант Трейдінг» переможцем щодо розгляду тендерних пропозицій на закупівлю природного газу. Також визнано недійсним на майбутнє договір постачання природного газу, укладеного між товариством і технікумом на загальну суму 2,5 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«За результатами конкурсних торгів по закупівлі товару – природного газу, проведених у січні цього року, комітетом з конкурсних торгів цього навчального закладу серед п’яти учасників переможцем визнано ТОВ «Авант Трейдінг», з яким у подальшому укладено договір про закупівлю газу на 2,5 млн грн. Однак таке рішення прийнято неправомірно, оскільки на час проведення тендеру у товариства не було ліцензії на постачання природного газу. Відповідно до вимог чинного законодавства, суб’єкти господарювання можуть надавати послуги з постачання природного газу лише на підставі виданої у встановленому порядку ліцензії на провадження відповідного виду господарської діяльності. Зважаючи на це, тендерний комітет з конкурсних торгів мав би відхилити тендерну пропозицію товариства як таку, що не відповідає вимогам тендерної документації», – йдеться у повідомленні.

Органи прокуратури вжили заходів представницького характеру та захистили інтереси держави у сфері державних закупівель.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, ТОВ «Авант Трейдінг» знаходиться у місті Києві. До видів діяльності компанії належить, зокрема, торгівля газом через місцеві (локальні) трубопроводи.

На офіційному сайті підприємства зазначають, що основним напрямком діяльності якого є постачання природного газу промисловим та бюджетним організаціям по всій території України.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі за позовом прокуратури визнано недійсною тендерну угоду на суму понад 4 млн грн, укладену міськрадою із приватним підприємством.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі