Влада

Влада Житомира просить МАУ безкоштовно перевезти дітей учасників АТО до Грузії, але кошти «для підстраховки» виділили

15 June 2017, 13:03

Влада Житомира просить МАУ безкоштовно перевезти дітей учасників АТО на відпочинок до Грузії, але кошти з бюджету на оплату перельоту все ж виділили.

Питання про надання адресних соціальних допомог розглядали на позачерговому засіданні міськвиконкому 15 червня.

«Питання стосується надання адресної допомоги дітям з числа членів сімей загиблих і дітям інвалідів війни учасників АТО для відшкодування вартості перельоту до місця відпочинку», - повідомила директор департаменту праці та соціального захисту населення Вікторія Краснопір.

Головуючий на засіданні заступник мера Матвій Хренов уточнив, що мова йде про переліт до грузинського міста Кутаїсі.

«Як ви пам’ятаєте, декілька місяців тому у нас була домовленість з Грузією, що вони беруть наших дітей з сімей загиблих або АТОшників з інвалідністю на оздоровлення. На сьогодні ми нарешті отримали стовідсоткове підтвердження і точну дату і ми цим рішення виділяємо кошти їм на проїзд (переліт) в місто Кутаїсі», - пояснив Хренов.

На уточнюючі запитання членів виконкому представники соцдепартаменту повідомили, що в Грузію поїдуть 25 дітей, які будуть оздоровлюватися та відпочивати там 7 днів. Секретар міської ради Наталія Чиж розповіла про лист до компанії «Міжнародні авіалінії України».

«Ми вчора написали лист-звернення, щоб нам компанія МАУ надала все-таки допомогу, і може дітки поїдуть безкоштовно. Якщо вони приймуть таке рішення, то ми зекономимо ці кошти. Але ми мусимо підстрахуватися і виділити їх», - сказала Наталія Чиж.

Члени виконкому одноголосно підтримали рішення про виділення коштів на оплату перельоту дітей до Грузії.

Як повідомляв Житомир.info, 17 лютого мер Житомира Сергій Сухомлин під час робочого візиту до Грузії домовився з мером Кутаїсі Шота Мургулія про реабілітацію для дітей із родин учасників АТО. Згодом директор соцдепартаменту Вікторія Краснопір повідомила, що 28 дітей загиблих бійців можуть скористатися пропозиціє. мерії Кутаїсі щодо безкоштовного оздоровлення.15 березня на засіданні міськвиконкому мер Сергій Сухомлин доручив департаменту праці та соціального захисту населення сформувати першу групу із 30-40 дітей загиблих учасників АТО, які зможуть пройти безкоштовну реабілітацію в грузинському місті Кутаїсі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі