Влада

У центрі Житомира збираються встановити кілька громадських біотуалетів

18 July 2017, 09:50

У центрі Житомира встановлять кілька громадських біотуалетів.

Проект рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради «Про  розміщення громадських вбиралень на території м. Житомира» 17 липня опублікували на сайті мерії.

Туалети модульного типу планують поставити «з метою створення комфортних умов перебування в громадських місцях мешканцям та гостям міста» за двома адресами - по вулиці Бориса Лятошинського, 13 та на бульварі Новому, 2-4.

Придбання, встановлення та утримання громадських вбиралень – за інспекцією з благоустрою міста Житомир.

Варто зазначити, що на 23-й сесії міськради, яка складалася з двох пленарних засідань і проходила 4-5 липня, депутати виділили 990 тисяч гривень на придбання і розміщення в Житомирі трьох туалетів громадського користування – по 330 тис. грн на кожен туалет.

17 липня на початку вулиці Лятошинського та на майдані Корольова тимчасово розмістили біотуалети - відповідно дві і три кабінки, але вони ще не працюють. Вочевидь, за вказаними адресами їх розмістять після засідання виконкому.

Місце розміщення першого блоку біотуалетів на Новому бульварі:

17 липня - туалети поблизу Центру творчості дітей і молоді на майдані Корольова:

Інша адреса розміщення - вул. Лятошинського, 13:

По факту туалети навпроти колишнього ресторану "Смоленськ" на початку вулиці Лятошинського:

Нагадаємо, восени 2014 року придбаний за 100 тис. грн бюджетних коштів модульний туалет встановили у скверику на розі вулиць Івана Кочерги та Великої Бердичівської. Проте простояв він там усього кілька днів, після чого був спалений невідомими.

 Як повідомляв Житомир.info, півтори роки тому влада Житомира вважала недоцільним розміщення на вулицях міста біотуалетів, про що відповіла на петицію житомирян, а тодішній радник міського голови Юрій Мойсеєв повідомив, що на купівлю вбиралень місто планує виділити 500 тис. грн. У житомирському гідропарку цього літа ніхто не будуватиме нову громадську вбиральню, бо на це не передбачені кошти, але обіцяють капітально відремонтувати старий туалет. 
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі