Влада

САП вимагатиме для житомирського нардепа 10 мільйонів застави, Розенблат каже – гроші є

18 July 2017, 10:55

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагає для народного депутата Борислава Розенблата 10 мільйонів гривень застави.

Про це кореспонденту Цензор.НЕТ повідомив прокурор САП Володимир Кривенко.

Суд щодо запобіжного заходу Бориславу Розенблату призначено 18 липня на 10 годину, але станом на 10.20 ще не почався. Нардеп Розенблат перебуває в залі суду з двома адвокатами. 

Народний депутат Борислав Розенблат каже, що має достатньо грошей, аби заплатити заставу в 10 мільйонів гривень – інформує «Українська правда».

«У мене є декларація. Там усе записано», - відповів нардеп на питання журналіста, чи є в нього 10 млн грн на заставу.

Згодом УП підкорегувала текст та змінила назву новини: замість «Розенблат: 10 мільйонів на заставу в мене є» на «Розенблат має 10 мільйонів на заставу – декларація».

 

Фото з сайту Цензор.НЕТ

18 липня Солом’янський райсуд Києва розглядає клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу для Розенблата, якого  звинувачують в тому, що він вимагав хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні. Спеціалізована антикорупційна прокуратура просить суд обрати для нардепа запобіжний захід у вигляді застави в 10 млн 2 тис. 60 грн, а також наполягає на тому, щоб він здав закордонні паспорти.

Нагадаємо, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявляв, що нардепи Розенблат і Поляков, які проходять по одній «бурштиновій справі», можуть переховуватися від слідства.

Як повідомляв Житомир.info, 7 липня регламентний комітет Верховної Ради підтримав зняття недоторканності та притягнення до відповідальності народного депутата від Житомира Борислава Розенблата. Під час засідання Розенблат назвав продемонстроване правоохоронцями оперативне відео «художнім фільмом». Верховна Рада 11 липня надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Борислава Розенблата, але не підтримала подання про надання згоди на затримання та арешт. Генеральний прокурор Юрій Луценко 13 липня в офіційному порядку вручив підозри і роз’яснив права народним депутатам України Максиму Полякову та Бориславу Розенблату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі