Влада

Суд обрав запобіжний захід для житомирського нардепа Розенблата: 7 мільйонів застави та електронний браслет

18 July 2017, 18:46

Соломянський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, носити електронний браслет та здати закордонні паспорти.

Таке рішення було ухвалене 18 липня на судовому засіданні, яке тривало більше 8 годин.

«Клопотання задовольнити частково, застосувати до підозрюваного Розенблата Борислава Соломоновича запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 7 мільйонів гривень. Сума застави у національній грошовій одиниці може бути внесена як самим підозрюваним, так і іншою фізичною або юридичною особою-заставодавцем. Підозрюваний не пізніше п’яти днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави зобов’язаний внести кошти на відповідний рахунок, або забезпечити їх внесення заставодавцем на депозитний рахунок Солом’янського районного суду міста Києва. Покласти на підозрюваного наступні обов’язки: носити електронний засіб контролю, прибувати за вимогами слідчого, детективу, прокурора та суду, не відлучатися з міста Києва, міста Житомира без дозволу слідчого, детектива, прокурора або суду, повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи. Здати на зберігання до відповідних органів державної влади усі свої паспорти громадянина України для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд до України», - зачитала суддя Солом'янського райсуду.

Повний текст ухвали буде оголошений 21 липня.

«Все, що написано в ухвалі, я все зроблю, як нам написано», - сказав Борислав Розенблат журналістам після оголошення вироку.

Нагадаємо, прокурори САП та адвокати сперечалися, чи може народний депутат Борислав Розенблат сплатити 10 млн грн застави.

Як повідомляв Житомир.info, 7 липня регламентний комітет Верховної Ради підтримав зняття недоторканності та притягнення до відповідальності народного депутата від Житомира Борислава Розенблата. Під час засідання Розенблат назвав продемонстроване правоохоронцями оперативне відео «художнім фільмом». Верховна Рада 11 липня надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Борислава Розенблата, але не підтримала подання про надання згоди на затримання та арешт. Генеральний прокурор Юрій Луценко 13 липня в офіційному порядку вручив підозри і роз’яснив права народним депутатам України Максиму Полякову та Бориславу Розенблату.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі