Події

Прокуратура через суд забрала у житомирського депутата з ВО «Батьківщина» право власності на нерухомість

10 August 2017, 17:55

За втручання прокуратури скасовано рішення про визнання права власності на нерухомість, незаконно споруджену на базі майнового комплексу, що належить державі.

Про це 10 серпня повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Апеляційну скаргу прокуратури Житомирської області щодо скасування рішення Корольовського суду м. Житомира про визнання за ПП «Реалспецсервіс» права власності на майно, споруджене на базі цілісного майнового комплексу, судом задоволено. Відтак,зазначене рішення суду першої інстанції скасовано та ухвалено нове, яким відмовлено підприємству визнати за ним право власності на зазначену нерухомість», - інформує прокуратура.

Йдеться про те, що ПП «Реалспецсервіс», не будучи добросовісним набувачем цілісного майнового комплексу площею понад 5,4 тис кв.м., що у м. Житомирі та, відповідно, не маючи на те право, передав його в оренду приватній особі.

«Новий орендар, у свою чергу, без відповідних дозволів, на базі цього комплексу облаштував цех по обробці деревини, камери для сушіння деревини, свердловину для водопостачання тощо. У подальшому приватне підприємство, з метою набуття права власності на споруджене орендарем майно, звернулося до суду, який вирішив питання на користь орендодавця. З огляду на те, що право власності на цілісний майновий комплекс насправді належало державі (спочатку - в особі Верховної Ради України, а згодом - в особі Кабінету Міністрів України), прокуратура області оскаржила незаконне рішення районного суду в апеляційному порядку», - зазначається у повідомленні.

Доводи прокуратури області апеляційним судом Житомирської області визнано обґрунтованими та прийнято рішення щодо права власності на майно, споруджене на базі зазначеного комплексу, який належить державі.

Нагадаємо, в декларації депутата Житомирської міської ради Людмили Кропивницької (фракція ВО «Батьківщина») є інформація про те, що вона – кінцевий бенефіціарний власник ПП «Реалспецсервіс».

Як повідомляв Житомир.info, у 2012 році чиновники держпідприємства «Хрещатик» незаконно віддали приватному підприємству, а затим – фірмі «Реалспецсервіс» майже 5,5 тис кв. м виробничих приміщень. Господарський суд м. Києва своїм рішенням від 14 березня 2016 року присудив виплатити з державного бюджету на користь ПП «Реалспецсервіс» 3,24 млн грн відшкодування витрат на поліпшення цілісного майнового комплексу, що належить державі і перебуває у віданні державного СП «Земельний фонд». Рішення було оскаржене в апеляційному суді: рішенням від 26 липня 2016 року Київський апеляційний господарський суд його скасував.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі