Економіка

Подружжя житомирських депутатів отримає від держави 3,2 млн грн за поліпшення майна, яке купило за 920 тис. грн

1 April 2016, 12:25

Суд стягує з державного бюджету на користь ПП «Реалспецсервіс» 3,24 млн грн відшкодування витрат на поліпшення цілісного майнового комплексу, що належить державі і перебуває у віданні державного СП «Земельний фонд».

Про це свідчить рішення Господарського суду м. Києва від 14 березня, - повідомляють Наші гроші.

«Йдеться про нежитлові приміщення, будівлі та споруди площею 5428 кв. м у місті Житомир по вул. Коростишівській, 56. У 2005 році ПП «Лард-Стайл-Житомир» купило їх за 915 тис. грн у Державного комплексного торгівельного підприємства «Хрещатик». У 2008 році комплекс за 920 тис. грн купила фірма «Реалспецсервіс», - інформує видання.

У 2010 році суд визнав договір продажу майна ДКТП «Хрещатик» недійсним. Підставою для такого рішення стало, зокрема, те, що ДКТП «Хрещатик» не зміг надати суду доказів, що провів конкурс з відчуження даного майна. У 2012 році майно визнано власністю держави в особі Кабінету міністрів.

Теперішній спір виник у зв’язку з тим, що фірма «Реалспецсервіс» у 2008-2010 рр. здійснила невід’ємні поліпшення майна, яке згодом визнане власністю держави. «Реалспецсервіс» вважає себе добросовісним набувачем майна і подала позов про відшкодування витрат.

Журналісти видання повідомляють, що, згідно з висновком будівельно-технічної експертизи від 11.12.2015 року, «Реалспецсервіс» провів реконструкцію приміщень. Внаслідок цих робіт вартість майна збільшилась на 3,24 млн грн. Суд визнав вимоги «Реалспецсервісу» обґрунтованими і задовольнив їх. Чи буде це рішення оскаржуватись в апеляції, невідомо.

«Власницею фірми «Реалспецсервіс» є Людмила Кропивницька, депутат Житомирської міської ради від ВО «Батьківщина». Директором є Володимир Кропивницький, депутат Житомирської облради від ВО «Батьківщина». З травня 2013 р. по лютий 2014 р. Володимир Кропивницький був заступником мера Житомира», - пишуть Наші гроші.

Житомир.info з’ясував, що, згідно з даними Єдиного реєстру судових рішень, у справі за позовом приватного підприємства «Реалспецсервіс» (рішення Господарського суду Кива від 14 березня 2016 року) представником позивача за довіреністю вказаний Гуртовенко Р. М. Нагадаємо, Романа Гуртовенка  на сесії Житомирської обласної ради 31 березня 2016 року обрали представником громадськості до поліцейської комісії.

Роман Михайлович Гуртовенко  - адвокат, який представляє партію «Воля». На місцевих виборах балотувався до Житомирської міської ради від ВО «Батьківщина».

Як повідомляв Житомир.info з посиланням на прокуратуру Житомирської області,  у 2012 році чиновники держпідприємства «Хрещатик» незаконно віддали приватному підприємству, а затим – фірмі «Реалспецсервіс» майже 5,5 тис кв. м виробничих приміщень.

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі