Місто

Після міжнародного фестивалю житомиряни діставалися додому хто як міг: нічні тролейбуси більше не ходять

21 August 2017, 15:12

Глядачі ІІІ Міжнародного фестивалю мистецтв «Пісенний Спас» імені Володимира Шинкарука, який відбувся на вихідних 19 та 20 серпня в літньому театрі «Ракушка» у Житомирі, не могли після 23 години роз’їхатися додому.

Про це Житомир.info розповідають читачі.

«Ми зі знайомими ходили на концерти зірок в рамках «Пісенного Спасу» і після 23 години добиралися додому хто як міг. 19 серпня вийшли на зупинку на Старому Бульварі близько 23.15 і марно прочекали хвилин 40. Не було жодного нічного тролейбуса. На зупинці одночасно перебували чоловік 15-20, частина людей подалися на зупинку за Житомирською мерією. Нам зі знайомими пощастило «впіймати» автобус із вивіскою «Нерегулярні перевезення», який довіз людей до перехрестя проспекту Миру та Вільського шляху, на Богунію ми йшли пішки. На своєму шляху не побачили жодного тролейбуса. Ті самі труднощі спіткали людей і 20 серпня. Це сором міської влади, якій зі сцени співали дифірамби і яка не подбала про підвіз людей», - обурюється читачка Зоя.  

Заступник міського голови Житомира з транспортних питань Дмитро Ткачук розповів Житомир.info, що громадяни марно очікували «рогатого» – нічні тролейбуси відмінили ще восени 2016 року.

«Нічні тролейбуси в Житомирі не ходять з жовтня 2016 року. Ми запустили їх навесні минулого року і переконалися в їх повній нерентабельності. До того ж, основна проблема – недостатність водіїв у ТТУ. Їх дійсно не вистачає, бажаючих мало, підприємство готове саме їх навчати і забезпечити роботою. До того ж, як відомо, житомирські перевізники відмовляються від деяких маршрутів», - сказав Ткачук.

З його слів, пропозиції щодо продовження графіків руху міського транспорту з боку організаторів фестивалю «Пісенний Спас» до мерії не надходили, тож «маємо, що маємо». Варто зазначити, що Житомирська мерія разом з ОДА та обласною радою є співорганізатором фестивалю, про що вказувалося в афішах.

Нагадаємо, влітку 2016 року Ткачук розповідав про переваги нічного електротранспорту та запевняв, що рентабельність такого транспорту «вже окупається». Нещодавно заступник мера закликав кондукторів перекваліфіковуватися на водіїв, щоб не втратити роботу в «еру валідаторів».

Як повідомляв Житомир.info, 19 та 20 серпня в літньому театрі «Ракушка» в рамках фестивалю «Пісенний Спас» проходили «зіркові» концерти відомих виконавців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі