Місто

У Житомирі вартість квитка у «нічному» тролейбусі буде в 3 рази вище звичайної

18 May 2016, 14:10

Житомирський виконком затвердив розмір вартості проїзду в міському електротранспорті в «нічний» час – 6 гривень.

Проект рішення на засіданні 18 травня представив заступник мера Дмитро Ткачук.

«В першу чергу це обумовлено запуском електрички (Житомир-Київ). Виїжджає транспорт о 4 ранку: з Крошні, «Ялинки» та гідропарку будуть відправлятися тролейбуси, які фактично о п'ятій вже будуть на залізничному вокзалі. Тобто, з усіх точок міста люди зможуть під'їхати до електрички. Ми розуміємо, що навантаження значно більше на підприємство, тому що це нічний час, більша оплата праці, більше затрат по виходу персоналу, який буде здійснювати запуск цих тролейбусів на лінію, тому собівартість перевезення є значно більшою. Для того, аби дати альтернативу людям, бо якщо вони будуть добиратися дешевою електричкою (до Києва), але на таксі, то нікому це цікаво не буде. Тому ми вважаємо, що навіть 6 грн – це є в рази вигідніше, ніж користуватися таксі, але це є можливість добратися до електрички. А у тих, у кого проїзний – ще один бонус. Є пропозиція зробити 6 грн для всіх категорій громадян»,- сказав Ткачук.

Директор юридичного департаменту міської ради Євгеній Черниш зауважив, що нічний час не повинен впливати на перевезення пільговиків.

«Моє зауваження стосується в першу чергу пільгового населення, просто попереджаю, щоб потім не було претензій: пільги, які надані цим громадянам, не мають розмежування денний чи нічний проїзд. З цієї сторони це може зачіпати права пільговиків», – сказав Черниш.

За відповідний проект рішення проголосували 13 членів виконкому.

Заступник міського голови Дмитро Ткачук, уточнив Житомир.info, що проїзд для пільговиків у «нічний» час електротранспортом також буде коштувати 6 гривень.

«Вартість проїзду в «нічний» час 6 гривень для всі категорій громадян. Очікуваний старт електрички у нас 25 травня, і відповідно перший виїзд у них буде 25 числа. Зараз останній тролейбус ввечері доїжджає о 23.04, він не підпадає під цю дію. Перші, які будуть стартувати, будуть стартувати під електричку, і саме вони попадають в цей проміжок. З 23.00 по 06.00 тролейбуси не їздять, з’являються тільки ранкові, які діятимуть по нічному тарифу і якщо далі будемо продовжувати час рух тролейбусів у нічний час, і добавляти додаткові рейси, то вони діятимуть по цьому тарифу, але поки їх немає. Нічний час по тарифу 6 грн робимо без виключення. Це аргументовано. Тому що треба розуміти, що ніяких компенсацій немає, нічний вид транспорту він є додатковим фактично, не соціальним, тут люди не в лікарню і не по хліб їдуть, тому для того, аби підприємство мало якусь окупність, зробили без виключення для всіх»,- резюмував Дмитро Ткачук.

З кінцевої зупинки на Богунії тролейбус вирушатиме о 4:23 ранку, о 5:03 він уже дістанеться Смолянки та через Польову курсуватиме на Вокзал. З кінцевих зупинок Крошні та Корбутівки тролейбуси вирушатимуть о 4:46. 
 

Нагадаємо, 17 травня у програмі «Діалоги» на Житомир.info заступник міського голови Дмитро Ткачук розповів про «антирейтинг» житомирських маршруток, поширені скарги пасажирів та вартість місячних проїзних квитків та тролейбуси та трамваї.

Як повідомляв Житомир.info, на початку квітня 2016 року влада Житомира доручила трамвайно-тролейбусному управлінню порахувати, скільки коштуватиме перевезення пасажирів у нічний час і надати пропозиції з урахуванням усіх необхідних витрат.

3 10 жовтня 2014 року вартість проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування збільшилася на 50 коп.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі