Культура

У житомирській «Ракушці» втретє пройде фестиваль «Пісенний Спас»: вхід буде безкоштовним

10 August 2017, 13:08

З 17 по 20 серпня у літньому театрі «Ракушка» в житомирському парку імені Юрія Гагаріна відбудеться ІІІ Міжнародний фестиваль мистецтв «Пісенний Спас» імені Володимира Шинкарука.

Про це йдеться у прес-релізі оргкомітету фестивалю.

«Упродовж 4-х днів 17-20 серпня Міський парк культури та відпочинку перетвориться на Фестивальне містечко: літературні, художні алеї, ярмарки майстрів, творчі майстер-класи, спортивні та козацькі змагання, vистецький марафон, конкурс молодих виконавців, великі концерти зірок», - інформує оргкомітет.

«Цього року надійшли заявки на участь у конкурсній програмі від представників Польщі, Грузії, Білорусі, Словенії, Ізраїлю та Китаю. Завдяки підтримці Міністерства молоді та спорту України, Житомирської обласної державної адміністрації, Житомирської міської ради та наших партнерів, зокрема генерального партнера - мережі АЗС UPG, вхід на всі заходи фестивалю безкоштовний», - повідомила журналістам Заслужена артистка України Ірина Шинкарук.

На заході відбудуться авторські майстер-класи від зіркового журі конкурсу. Своїми секретами успішних виступів на сцені та артистичної майстерності поділяться президент «Пісенного Спасу» співачка Ірина Шинкарук, теле- і радіоведуча Ірина Антонович, член журі, народна артистка України Алла Попова, а також головний режисер фестивалю Олена Красько. Окрім майстер-класів, всі бажаючі зможуть долучитися до вишивання символічного Спасівського рушника та сфотографуватися біля ще одного символу фестивалю – Дерева життя, яке виготовляється спеціально до фестивалю.

Вдруге в рамках фестивалю відбудеться конкурс молодих виконавців у трьох номінаціях:

  1. «Виконавець естрадної пісні» –  від 14 до 35 років;
  2. «Виконавець авторської пісні» –  від 14 до 35 років;
  3. «Конферансьє» – вікових обмежень немає.

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ:

17-20 серпня з 11:00 до 22:00

Фестивальне Містечко

  • Мала фестивальна сцена: відбірковий конкурс молодих виконавців, Мистецький марафон (творчі виступи артистів різних жанрів).
  • Літературна алея: книжковий ярмарок, поетичні читання, творчі зустрічі та автограф-сесії з Анатолієм Матвійчуком, Євгенією Чуприною, Анжелікою Рудницькою, Симором Гласенком, Наталкою Позняк.
  • Алея майстрів: виставка-ярмарок та майстер-класи, виставка «Від бабусі до онуки» - неповторні вишивки у різних техніках.
  • Художня алея: виставка картин і майстер-класи.
  • Спасівська Алея: спільний розпис жовтого фортепіано та створення художнього панно на асфальті.
  • Спортивно-оздоровча зона: виступи спортивних клубів, активний відпочинок, експрес масаж.
  • Козацькі розваги: показові виступи, майстер-класи з володіння козацькою зброєю, приготування кулішу.
  • Дитячий майданчик: ігри, майстер-класи, аква-грим для дітей та мехенді (малюнок хною) для дорослих, консультації психолога та логопеда від клубу «Супермама» та СКР «Бджілка».
  • Фуд-корти
  • Лаунж-зона
  • NEW! Фото-центр: миттєве фото з фестивалю на сувенірних магнітах.
  • NEW! Спасівський рушник: спільне вишивання.
  • NEW! Щоденний розіграш подарунків.

19 та 20 серпня з 19 години пройдуть великі концерти на сцені в літньому театрі «Ракушка».

19 серпня на великій сцені фестивалю виступлять Ірина Шинкарук,«The ВЙО», «G-Art», Анатолій Матвійчук, Наталія Бучинська, Валентина Степова, Олександр Воєвуцький, Алла Попова, Артем Кондратюк, Анжеліка Рудницька, Ярослава Руденко, Андрій Князь, Роксолана Калин, Лена Дарк, Ірина Дорофєєва, «Красотки», ансамбль «Дніпро» та Олена Кулик, Роман Веремейчик  та група «Lumiere», Ірина Антонович, Злата Трусова, Едвард Айдинов.

Виконавці 20 серпня: Віталій Борисюк та Ольга Сумська, Ніна Кірсо та «Фрістайл», Ауріка Ротару, Євгеній Слуцький, Ірина Дорофєєва, Ірина Шинкарук, Анатолій Матвійчук,  Поль Манандіс, Анатолій Гнатюк, Тетяна Піскарьова, Ніна Матвієнко, Анжеліка Рудницька, Алла Попова, «Ретро 21», Віктор Винник та «Мері», «Аviator», Кір Каплуновський, Катерина Бужинська, Оксана Пекун, Юрій Градовський.

Режисерами зіркових концертів на великій сцені фестивалю вже традиційно є головний режисер Житомирського драматичного театру Наталія Тимошкіна та режисер театру Петро Авраменко.

Варто відзначити, що спочатку за вхід на великі концерти «Пісенного Спасу» 19 та 20 серпня був платним: в онлайн-продажу пропонували квитки від 100 до 400 гривень. Однак 10 серпня на сайті karabas.com з’явилась інформація, що на концерти «Пісенний Спас» 19 та 20 серпня продаж квитків закритий:

За телефоном, вказаним на житомирському сайті «Ваш білет», Житомир.info також відповіли, що квитки «вже не продаються» і вхід для глядачів вільний.

Нагадаємо, фестиваль «Пісенний Спас» був започаткований у 2015 році заслуженою артисткою України Іриною Шинкарук на честь свого батька – неперевершеного майстра слова, поета, барда, композитора, автора пісень, конферансьє, а також науковця і викладача, Заслуженого діяча мистецтв України Володимира Шинкарука, який пішов з життя взимку 2014 року.

Як повідомляв Житомир.info, на проведення минулорічного «Пісенного Спасу», який тривав 3 дні,  організатори планували витратити близько 900 тис. грн.

У 2015 році вхід на фестиваль був за благодійними запрошеннями, які можна було отримати у касі драмтеатру та філармонії, а також у ТРЦ «Глобал UA». 

Фото з соцмережі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі