Місто

Громадська організація, яку очолює депутат міської ради, подала колективний позов на «Житомиргаз»

22 August 2017, 14:44

ГО «Об’єднання споживачів природного газу міста Житомира» подала колективний позов до суду на ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут» щодо неправомірного нарахування плати за спожитий газ після встановлення підприємством прибудинкових приладів обліку газу. Відповідний позов вже зареєстровано у Корольовському районному суді міста Житомира.

Про це 22 серпня повідомляє сайт міської ради.

«Після встановлення ПАТ «Житомиргазом» прибудинкових лічильників у житомирян зросли платіжки за газ у 5-6 разів. ПАТ «Житомиргаз» не погоджував встановлення лічильників з органами місцевого самоврядування та ОСББ. Такими приладами обліку було обладнано 118 багатоповерхівок. Міською радою на кожен встановлений лічильник газу ПАТ «Житомиргазом» було накладено штраф у розмірі 280 тисяч гривень», - йдеться у повідомленні.

За словами мера Сергія Сухомлина, до міської ради звернулися більше сотні житомирян зі скаргами на значне зростання використаного газу у їхніх платіжках.

«До скарг люди надали платіжні документи і спеціалісти юридичного департаменту міської ради допомогли підготувати відповідний позов до ПАТ «Житомиргаз» з вимогою перерахувати плату за енергоносій», - повідомив Сергій Сухомлин.

У юридичному департаменті Житомирської міської ради кажуть, що найближчим часом в суді оголосять дату засідання суду щодо перерахунку переплачених житомирянами грошей за спожитий газ.

Громадська організація, яка подала позов, зареєстрована 9 серпня 2017 року. Її засновники – Кучерук Олена Анатоліївна, яка очолює ГО «Спілка голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків», та Скоропад Ігор Михайлович – депутат Житомирської міської ради (фракція ВО «Батьківщина»). Ігор Скоропад також є керівником новоствореного ГО «Об’єднання споживачів природного газу міста Житомира».

Нагадаємо, Житомирська місцева прокуратура з метою відновлення інтересів територіальної громади міста також подала позов з вимогою зобов’язати ПАТ «Житомиргаз» провести перерахунок об’єму використаного газу та плати за його споживання.

Як повідомляв Житомир.info, будинкові лічильники ПАТ «Житомиргаз» у рази збільшили платіжки житомирян, з червня 2017 влада через суд намагається зобов’язати ПАТ «Житомиргаз» провести перерахунок для мешканців. Через загальнобудинкові лічильники мешканці 118 житомирських багатоповерхівок змушені більше платити за газ. 1 серпня мер Сергій Сухомлин закликав житомирян долучитися до колективного позову проти дій газового монополіста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі