Влада

Прокуратура позивається до ПАТ «Житомиргаз» щодо проведення перерахунків в інтересах житомирян

21 August 2017, 14:14

Житомирська місцева прокуратура з метою відновлення інтересів територіальної громади міста Житомира заявила позов з вимогою зобов’язати ПАТ «Житомиргаз» провести перерахунок об’єму використаного газу та плати за його споживання.

Про це 21 серпня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Житомирською місцевою прокуратурою встановлено непоодинокі факти порушення вимог чинного законодавства ПАТ «Житомиргаз» та ТзОВ «Житомиргаз Збут» під час виконання робіт по встановленню загальнобудинкових вузлів обліку природного газу та проведення розрахунків за надання населенню послуг з газопостачання в умовах застосування вузлів обліку. Так, ПАТ «Житомиргаз» з порушенням ряду вимог Законів України, із залученням підрядників, провела роботи по встановленню загальнобудинкових лічильників газу на понад 100 житлових будинках. Дані лічильники з порушенням вимог законодавства встановлено без згоди балансоутримувачів житлових будинків та мешканців будинків», - інформує прокуратура.

У подальшому, встановивши протиправно вказані вузли обліку газу, ПАТ «Житомиргаз» здійснює нарахування мешканцям будинків плати за використання газу згідно даних цих лічильників.

«За таких умов, обсяг газу, який ПАТ «Житомиргаз» пред’явив для оплати мешканцям будинку на підставі даних загальнобудинкового лічильника, є безпідставним та необґрунтованим», - наголошується у повідомленні.

Наразі позов перебуває на розгляді у господарському суді Житомирської області.

Нагадаємо, 1 серпня мер Сергій Сухомлин закликав житомирян долучитися до колективного позову проти дій газового монополіста.

Як повідомляв Житомир.info, будинкові лічильники ПАТ «Житомиргаз» у рази збільшили платіжки житомирян, з червня 2017 влада через суд намагається зобов’язати ПАТ «Житомиргаз» провести перерахунок для мешканців. Через загальнобудинкові лічильники мешканці 118 житомирських багатоповерхівок змушені більше платити за газ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі