Влада

Влада хоче, щоб городяни долучилися до судового позову проти ПАТ «Житомиргаз»

25 July 2017, 11:56

Жителі Житомира, чиї платіжки за газ зросли після встановлення прибудинкових лічильників, можуть звертатися у 101 кабінет мерії зі скаргами та копіями платіжок для колективного звернення до суду.

Про це 25 липня повідомила прес-служба Житомирської міської ради з посиланням на міського голову Сергія Сухомлина.

«Після встановлення ПАТ «Житомиргазом» прибудинкових лічильників у житомирян зросли платіжки за газ у 5-6 разів. Скарги та копії будуть додані до колективного судового позову проти ПАТ «Житомиргаз» з вимогою перерахунку житомирянам за переплачений газ», - інформує міськрада.

 «ПАТ «Житомиргаз» не погоджував встановлення лічильників з органами місцевого самоврядування та ОСББ. Встановлення цих приладів прибудинкового обліку газу для населення призвела до того, що платіжки за спожитий газ у житомирян виросли в 5-6 разів. Вже зараз спеціалісти юридичного департаменту міської ради готують відповідний позов», - сказав Сергій Сухомлин.

У мерії нагадують, що в місті проводять судово-будівельну технічну експертизу щодо встановлення прибудинкових лічильників на облік газу ПАТ «Житомиргазом». Відповідну ухвалу виніс Корольовський районний суд.

«Такими приладами обліку було обладнано 118 багатоповерхівок. Міською радою на кожен встановлений лічильник газу ПАТ «Житомиргазом» було накладено штраф у розмірі 280 тисяч гривень», - повідомляє міськрада.

Нагадаємо, будинкові лічильники ПАТ «Житомиргаз» у рази збільшили платіжки житомирян, з червня 2017 влада через суд намагається зобов’язати ПАТ «Житомиргаз» провести перерахунок для мешканців.

Як повідомляв Житомир.info, на початку липня цього року фіндиректор «Житомиргазу» прийшов на виконком просити коштів для розрахунку теплокомуненерго за газ, однак йому пригадали і теплові лічильники, і відключення котелень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі