Культура

Житомирянам покажуть фільм про Олега Ольжича вартістю 60 тисяч гривень

12 September 2017, 14:10

14 вересня у Житомирі покажуть 15-хвилинний фільм про Олега Ольжича, знятий режисером Петром Авраменком на замовлення Житомирської міської ради. Вхід вільний.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав Матвій Хренов.

«Друзі, презентація фільму про Ольжича, відбудеться в 16.30 14 числа в четвер в кінотеатрі ім І. Франка. Приходьте»,  –  повідомив посадовець.

У коментарі Житомир.info заступник мера розповів, що це перший фільм навчального проекту про життя видатних житомирян. Загалом планують зняти кілька роликів, які на уроках показуватимуть житомирським школярам.

 «Ми вирішили зробити декілька навчальних роликів про життя видатних земляків, щоб діти мали змогу вивчати культуру та історію власного краю у цікавий для них спосіб. Навчальні фільми – це один з найбільш ефективних та популярних методів донесення інформації до дітей. От ми запускаємо такий проект. У нас було 20 кандидатур. Цього року ми обрали дві – Ольжича і Ріхтера. Ольжич перший. До кінця 2017 року ще плануємо зняти другий фільм про Ріхтера. У рік будемо робити по 2-3 ролики. Плануємо показувати їх на уроках історії, національно-патріотичного виховання тощо»,– зазначив Матвій Хренов.

За словами Хренова, фільм про життя Олега Ольжича коштував 60 тисяч гривень, а знімав його житомирський режисер Петро Авраменко.

Трейлер фільму

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2017 року департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради уклав договір про закупівлю за півмільйона гривень пам’ятника Олегу Ольжичу авторства Василя Фещенка у третьої сторони – ФОПа Федорина Степана Васильовича із села Рівня Івано-Франківської області. 21 липня 2017 року в Житомирі обговорили модель майбутнього пам’ятника українському поетові, політичному діячеві та археологу Олегу Ольжичу, а головний архітектор розповів, коли у Житомирі може з’явитися пам’ятник Ольжичу.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі