Місто

Головний архітектор розповів, коли у Житомирі може з’явитися пам’ятник Ольжичу

1 September 2017, 14:50

У Житомирі до Дня незалежності підрядник завершив реконструкцію скверу імені Ольжича, проте пам’ятник - так і залишається не встановленим.

Як виглядатиме пам’ятник Ольжичу, та коли його найближча дата встановлення, у коментарі Житомир.info розповів головний архітектор Житомира Юрій Безбородов.

«З глиняної моделі львівська фірма зараз ллє бронзовий постамент. По строкам вони мають закінчити до Покрови. Тож будемо очікувати», - сказав Юрій Безбородов.

Нагадаємо, до Дня незалежності у Житомирі підрядник закінчив роботи по реконструкції скверу імені Ольжича. 21 серпня, за три дні до дати офіційного відкриття скверу, анонсованого на День незалежності, об’єкт у стані напівготовності. Переможцем тендеру на проведення благоустрою території на розі вулиць Перемоги і Ольжича із розміщенням пам'ятника Олегу Ольжичу стала житомирська фірма «Скефалд», яка ремонтувала будинок після вибуху на колишній вулиці Щорса. Підрядник зобов’язався розібрати бетонне покриття та східці, демонтувати фундаменти й парапет, виконати земляні роботи, встановити сходи, турнікети, огорожу, 8 лавочок та 7 урн, а також підготувати місце для пам’ятника. 19 липня 2017 року Житомирський виконком затвердив план заходів щодо відзначення у Житомирі Дня незалежності з відкриттям скверу імені Олега Ольжича, однак щодо пам’ятника діячеві вже тоді були сумніви: заступниця начальника управління культури міськради Наталія Марчук, посилаючись на інформацію управління комунального господарства, розповіла, що 24 серпня, швидше за все, буде відкрито лише сквер.

Як повідомляв Житомир.info, до 110-ї річниці від дня народження Олега Ольжича на місці демонтованого пам’ятника червоному командирові Олександру Пархоменку в Житомирі планували відкрити відремонтований сквер. Не так давно з’ясувалося, що ремонт скверу ще в процесі, а пам’ятник ще не виготовлений, тож дату відкриття скверу перенесли на День незалежності 24 серпня. У травні 2017 року департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради уклав договір про закупівлю за півмільйона гривень пам’ятника Олегу Ольжичу авторства Василя Фещенка у третьої сторони – ФОПа Федорина Степана Васильовича із села Рівня Івано-Франківської області.

21 липня 2017 року в Житомирі обговорили модель майбутнього пам’ятника українському поетові, політичному діячеві та археологу Олегу Ольжичу, а колишній головний архітектор Житомира Валерій Головатенко обурився, що у Львові «з високого, інтелігентного героя зробили студента в куцому піджачку».

Фото надав Юрій Безбородов

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі