Місто

Заступник мера розповів, коли житомиряни почнуть їздити в електротранспорті по 3 грн

18 September 2017, 14:05

Житомирський виконком ще 6 вересня 2017 року підтримав проект рішення щодо підвищення ціни на проїзд в електротранспорті. Рішення виконкому мало набути чинності з дня його оприлюднення у засобах масової інформації, тобто у комунальній газеті «Місто». Проте вже минуло 13 днів після засідання, а житомиряни так і їздять по 2 грн.

Чому не було опубліковане рішення виконкому в газеті, та коли це станеться, 18 вересня Житомир.info вирішив запитати у заступника Житомирського міського голови Дмитра Ткачука.

«29 вересня, у п’ятницю, друком вийде газета «Місто», де буде опублікований проект рішення про збільшення вартості проїзду в житомирському електротранспорті. Ми так спеціально запланували, аби люди «підготувалися». Перед цим ми даємо публікацію в комунальну газету щодо пакетів послуг. Тобто, житомиряни зможуть собі придбати проїзні картки, і їм трішки дешевше обходитиметься проїзд, а потім – про збільшення вартості проїзду. Таким чином вже з жовтня житомиряни їздитимуть по 3 грн», - сказав Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, 6 вересня виконком підвищив вартість проїзду в електротранспорті Житомира та встановив ціни на електронні квитки.

Як повідомляв Житомир.info, про намір влади підняти вартість проїзду в електротранспорті стало відомо в липні 2017 року. 11 серпня в Житомирі провели громадські слухання з приводу підвищення проїзду в трамваях і тролейбусах з 2 до 3 гривень, на які прийшло півсотні людей. Ще в червні 2017 заступник мера Житомира Дмитро Ткачук запевняв Житомир.info, що в найближчі декілька місяців влада не збирається збільшувати вартість проїзду в електротранспорті. На засіданні 16 серпня виконком не погодив підвищення вартості проїзду в житомирських трамваях і тролейбусах з 2 до 3 гривень – для прийняття рішення не вистачило одного голосу: з 16 присутніх членів виконкому «за» проголосували 12, всього у складі міськвиконкому 25 людей. 16 травня 2017 року Житомирський виконком підтримав рішення про підвищення з 1 червня вартості проїзду в маршрутках до 5 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі