Місто

Медпрацівники прийшли до Житомирської міськради вимагати зарплату

21 September 2017, 15:24

21 вересня близько сотні працівників медичних закладів Житомира прийшли до міської ради з вимогою виплатити зарплату.

«Медики з міських лікарень пікетують мерію та вимагають виплатити їм заборгованість по зарплаті. Медпрацівники кажуть: їм немає за що кормити сім'ї. Наразі мітингувальників запросили до сесійної зали міськради», - повідомляє журналіст Житомир.info.

Люди кажуть, що за серпень зарплату отримали, а у вересні їм навіть аванс ще не заплатили і сказали, що до кінця року на зарплату не розраховувати, бо платити немає з чого – у бюджеті немає коштів.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, вранці 19 вересня житомирській медпрацівники долучилися до акція біля Кабміну. За словами начальника управління охорони здоров’я міської ради, акцію організувала профспілка працівників охорони здоров’я і спочатку мітингувальники вимагали лише вирішити питання заборгованості по зарплаті. А потім приєднались політичні вимоги, зокрема – супротив впровадженню медичної реформи. Згодом сайт управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров’я України повідомив, що Уряд пообіцяв мітингувальникам до кінця року погасити заборгованість перед медпрацівниками.

Як повідомляв Житомир.info, 6 вересня заступник мера Матвій Хренов говорив, що на зарплати медикам міста не вистачає 63 млн грн і з вересня із виплатою заробітних плат медичним працівникам Житомира почнуться проблеми. 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі