Влада

Житомирські медики приєднались до мітингу в Києві, Кабмін пообіцяв розрахуватися з боргами

19 September 2017, 16:13

До акції під будівлею Кабміну 19 вересня долучилися житомирські медики.

Інформацію про це Житомир.info підтвердила начальник управління охорони здоров’я Житомирської міськради Марія Місюрова.

«Організатором цієї акції є профспілка працівників охорони здоров’я, там знають точніше, скільки людей поїхали і від яких закладів. Мені відомо, що наші житомирські медики долучилися до протесту під стінами Кабміну. Зокрема, представники 1-ї центральної міської лікарні, з 2-ї, за моїми даними, немає нікого. Це люди, які не працюють сьогодні – в них або відгул, або офіційна відпустка. Хочу зазначити, що починалося все з питань заборгованості по зарплаті, а потім приєдналися якісь політичні вимоги», - зазначила Марія Місюрова.

Робочий телефон голови Житомирського обласного комітету профспілки працівників охорони здоров’я Алли Супряги не відповідає – вочевидь, вона також сьогодні на мітингу в Києві.

Українські ЗМІ повідомляють, що зранку 19 вересня через мітинг медиків, які начебто протестують проти медичної реформи, перекрили вулицю Грушевського, через що утворилися величезні затори. Пізніше повідомлялося, що протестувальники вимагали зустрічі із прем'єром Володимиром Гройсманом й вимагали погашення боргів та достойних зарплат.

О 15 годині 19 вересня сайт управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров’я України повідомив, що Уряд пообіцяв мітингувальникам до кінця року погасити заборгованість перед медпрацівниками.

«Уряд запевнив, що погасить заборгованість перед працівниками медичної галузі до кінця року. Це сталося за результатами зустрічі представників Уряду та МОЗ з Профспілкою працівників охорони здоров’я 15 вересня. Станом на 13 вересня 2017 року заборгованість становить 81,7 млн грн», - поінформував сайт УОЗ.

«Щоб запобігти виникненню заборгованості із виплати зарплати медикам, які систематично трапляються наприкінці року, МОЗ підготувало проект розпорядження Кабміну «Про розподіл резерву медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2017 році», який було погоджено ухвалити на найближчому засіданні Кабінету міністрів України», - повідомило МОЗ.

Нагадаємо, під час зустрічі з профспілками міста 17 серпня Житомирський міський голова Сергій Сухомлин закликав профспілки підтримати житомирських медичних працівників у проблемі виплатою їм заробітних плат, а заступник мера Матвій Хренов зауважив, що з вересня почнуться проблеми із виплатою заробітних плат медичним працівникам Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 21 червня цього року в міську раду прийшли кілька десятків медпрацівників другої міської лікарні, бо їм своєчасно не виплатили аванс за червень, а мер Сергій Сухомлин, сказав, що гроші з держбюджету ще не перерахували і він готовий разом з лікарями їхати до Києва під Кабінет міністрів, щоб відстояти права житомирян. Після поїздки до Києва Сухомлин прозвітував, що житомирські медики отримають зарплату та відпускні за червень, а також наголосив, що для медиків треба «вибити» ще 63 мільйони гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі