Суспільство

У Житомирській області з початку року зареєстровано 500 випадків інфаркту міокарда

29 September 2017, 13:10

В Україні кількість дорослих, які мають хвороби системи кровообігу перевищила 22,3 млн осіб, тобто більше 35 % усього населення. Найбільш поширена артеріальна гіпертензія – більше 11 млн. Зареєстровано 7,79 млн випадків ішемічної хвороби серця, 42 047 інфарктів міокарда і 97 305 мозкових інсультів.

Про це розповідає обласний позаштатний кардіолог Володимир Галаган.

«У нашій області в 2016 році зареєстровано більше 720 тисяч хворих на серцево-судинну патологію, в т.ч. 354 107 осіб з гіпертонічною хворобою, 1017 хворих на інфаркт міокарда, 220 тисяч хворих з ішемічною хворобою серця. За 6 місяців 2017 року в області захворіло 9633 людини на гіпертонічну хворобу, 3885 на ішемічну хворобу серця та зареєстровано 500 випадків інфаркту міокарда. Неправильний спосіб життя, сімейні традиції харчування, які призводять до розвитку серцево-судинних захворювань, найчастіше формуються в дитячому і підлітковому віці, тому профілактику ССЗ слід починати ще в дошкільному та шкільному віці», - розповідає лікар.

Загальні симптоми захворювань серця, що вимагають негайного звернення за медичною допомогою? Вони включають:

- біль за грудиною, що віддає в нижню щелепу, шию, ліву руку, лопатку та супроводжується утрудненим диханням або відчуттям нестачі повітря;

- раптова задишка, не обумовлена захворюваннями легень;

- напади серцебиття чи перебої у роботі серця, що супроводжуються погіршенням самопочуття;

- значне зниження частоти серцевих скорочень;

- запаморочення або втрата свідомості;

- холодний піт і блідість, іноді синюшність шкіри.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2015 року завідувач кардіохірургічним центром Житомирської обласної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського, серцево-судинний хірург Анатолій Матвійчук розповів про операції та статистику серцево-судинних захворювань.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі