Події

У Житомирській області «підприємливі» селяни вирішили заробити на львівському смітті

6 October 2017, 12:23

У Коростенському районі екологи виявили незаконне сміттєзвалище у господарському дворі, де приймали і складували львівське сміття. Державна екологічна інспекція у Житомирській області розпочала перевірки за фактом незаконного поводження з твердими побутовими відходами на території Житомирської області.  

Про це інформує прес-служба відомства 6 жовтня.

«Суть питання полягає в тому, що деякі «підприємливі» наші земляки, скориставшись безвихідним положенням із сміттям у м. Львів, вирішили на цьому непогано заробити. В одному із населених пунктів Коростенського району на території господарського двору почали приймати та складувати львівське сміття. Враховуючи те, що автомобілі привозили сміття здебільшого в темну пору доби, а також що територія огороджена високим парканом тривалим період це вдавалось робити таємно та безкарно», – йдеться у повідомленні.

5 жовтня обстеження нелегального сміттєзвалища провели екологи, поліція та з допомогою активістів.

Нині фахівці Державної екологічної інспекції Житомирської області визначають об’єм сміття, його вплив на навколишнє природне середовище, а також вирішують, що з ним робити далі.

У соціальній мережі Facebook на сторінці спільноти «Наш Коростень» розмістили допис про те, що в селі Ходаки виявили 40 фур львівського сміття. На відео активісти нарікають на бездіяльність влади та місцевої поліції.

«Це село Ходаки. У селі Васьковичі теж була ситуація. Ми там зловили навіть дві автівки, які привезли сміття. Але що зробила наша Коростенська поліція – зафіксувала факт і відпустила їх. Поліція виконує обов’язки статистів, на жаль. Тож я хочу звернутися до обласного управління поліції, до Вячеслава Печененка, щоби він вплинув на своїх підлеглих в Коростені. Досить бути статистами», – говорить активіст на відео.

Нагадаємо, львівське сміття офіційно скидають на новоград-волинському полігоні: 1-2 машини за день.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2016 року мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що місто «підставило плече Львову» і може приймати в день 50-60 тонн сміття, а львівська влада звертаються з проханням про допомогу і до інших міст. Це обурило деяких містян та депутатів міської ради: незважаючи на запевнення директора КАТП-0628, що сміттєзвалище без проблем може прийняти сміття з Львівщини, ввечері 16 червня кілька десятків людей на околиці Житомира перекрили дорогу сміттєвозам з львівськими номерами. Згодом мер Андрій Садовий офіційно заявив, що забере привезені в Житомир відходи.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі