Влада

Львівське сміття офіційно скидають на новоград-волинському полігоні: 1-2 машини за день

26 September 2017, 17:16

На сміттєзвалищі у Новоград-Волинському районі Житомирської області вже кілька місяців офіційно приймають львівське сміття.

Про це 22 вересня повідомило інтернет-видання «Звягель».

«Договір про надання послуг із розміщення та захоронення побутових відходів між товариством з обмеженою відповідальністю «Міськкомунсервіс» та товариством з обмеженою відповідальністю «АВЕ Львів» щодо прийому на полігон в урочищі Ржатківка побутового сміття зі Львівщини був укладений ще 14 липня 2017 року. Таку інформацію, підкріплену ксерокопією згаданого договору, на цьому тижні надав редакції «Звягеля» директор ТОВ «Міськкомунсервіс» Роман Седлецький. Наразі договір із львів’янами діє до 31.12.2017 року», - повідомило видання.

У коментарі Житомир.info директор комунального підприємства Новоград-Волинської міської ради «Міськкомунсервіс», яке займається вивезенням та утилізацією твердих побутових відходів, підтвердив цю інформацію.

«Так, є такий договір. Мені немає різниці, яке сміття приймати – львівське чи місцеве. Я обслуговую міський полігон, і якщо фізична чи юридична особа укладає зі мною договір і платить кошти, я займаюсь сортуванням та утилізацією цього сміття. У мене є власна техніка – бульдозер та спецавтомобілі. Скільки коштів мені платить Львів – це комерційна таємниця», - прокоментував Роман Седлецький.

Директор ТОВ «Міськкомунсервіс» також не зміг конкретно сказати, скільки львівського сміття привозять на полігон за добу.

«По-різному. За тиждень, може, кілька машин», - сказав він.

Натомість сайт газети «Звягель» наводить конкретні дані: «Договором передбачено прийом та захоронення до 450 тонн відходів щомісячно (одна вантажівка може вмістити 11-13 тонн)».

Житомир.info підрахував, що за цими даними виходить близько 37 сміттєвозів за місяць, або 9 на тиждень, або один-два на день.

Нагадаємо, в жовтні 2016 року Новоград-Волинська міська рада відмовила ТОВ «АВЕ Львів» у захороненні твердих побутових відходів через переповненість однієї частини полігону та незавершеного будівництва іншої.  Повідомлялося, що плановий обсяг відходів становить 40 тонн у день.

14 липня 2017 мерія повідомила про будівництво другого пускового комплексу звалища в урочищі Ржатківка у передмісті Новограда-Волинського.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2016 року мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що місто «підставило плече Львову» і може приймати в день 50-60 тонн сміття, а львівська влада звертаються з проханням про допомогу і до інших міст. Це обурило деяких містян та депутатів міської ради: незважаючи на запевнення директора КАТП-0628, що сміттєзвалище без проблем може прийняти сміття з Львівщини, ввечері 16 червня кілька десятків людей на околиці Житомира перекрили дорогу сміттєвозам з львівськими номерами. Згодом мер Андрій Садовий офіційно заявив, що забере привезені в Житомир відходи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі