Місто

Житомирські перевізники вирішили власноруч скасувати безкоштовний проїзд деяких пільговиків

12 October 2017, 10:25

Перевізники міських автобусних маршрутів вирішили самостійно обмежити безкоштовний проїзд пільговиків у Житомирі.

12 жовтня в маршрутках з’явилися листи з переліком восьми пільгових категорій, яких перевізники погоджуються возити без оплати.

«У зв’язку з невиконанням зобов’язань Житомирської міської ради в частині виконання Закону України «Про автомобільний транспорт», а саме відшкодування коштів на пільгове перевезення громадян», - зазначається у листі на ім’я заступника мера Дмитра Ткачука, під яким стоїть 11 підписів.

 

Фото з салону маршрутки №30

Дмитро Ткачук у коментарі Житомир.info повідомив, що такі дії перевізників є незаконними.

«Зараз триває позапланова перевірка управління транспорту: зривають ці листи у салонах маршруток, інформують водіїв та людей про те, що перевізники не можуть на власний розсуд обмежувати проїзд пільговиків», - сказав заступник мера.

Нагадаємо, 11 жовтня виконком розглядав питання часового обмеження перевезення пільговиків – з 10.00 до 16.00, але для прийняття рішення не вистачило голосів: «за» проголосували лише 11 членів виконкому при необхідному мінімумі в 13 голосів.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня цього року житомирський виконком проголосував за підвищення вартості проїзду в маршрутках до 5 гривень: перевізників зобов’язали підписати додаткові угоди про безкоштовне перевезення громадян 24 пільгових категорій, після чого мер Сергій Сухомлин підписав рішення виконкому про тариф у 5 грн в маршрутках. Нові тарифи почали діяти з 1 червня 2017 року. На початку жовтня директор ПП «Шеріфф» подав до суду на управління транспорту міської ради для скасування додаткової угоди про безкоштовне перевезення пільговиків. 5 жовтня перевізники страйкували -  на третину обмежили вранці кількість автобусів на маршрутах. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі