Місто

Житомиряни нарікають на перебої з транспортом уранці, у міськраді кажуть – на маршрути не вийшов кожен третій автобус

5 October 2017, 13:22

Маршруток було недостатньо, але попри обіцяний перевізниками страйк, транспортного колапсу у Житомирі не сталося, – повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«5 жовтня рейдова група з контролю за дотриманням договорів на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування міста Житомира в період з 8.00 до 10.00 під час перевірки зафіксувала, що перевізниками було забезпечено вихід транспортних засобів на всі маршрути. Але частково на деяких маршрутах були відсутні транспортні засоби – до 30% від загальної кількості, встановленої на маршруті»,  – йдеться у повідомленні мерії.

У соціальних мережах житомиряни нарікають на перебої з транспортом уранці 5 жовтня: маршруток не вистачало, а ті, що приїздили на зупинку, були переповненими.

«10-ка не їздила. 40 хвилин чекала на Польовій. Ледь влізла, так ще біля обленерго зламалася», – пише житомирянка Ольга Богданова.

«На маршрутах 5, 58, 30 33, 25 по 3-4 маршрутки було вранці», – обурюється Max Verganovskiy

У міській раді інформують, що на цей час ситуація з пасажирськими перевезеннями нормалізувалася, а перевізників, які 5 жовтня не випустили частину автобусів на маршрут, оштрафують.

«За результатами проведеної перевірки, були складені акти перевірки з подальшим застосуванням до перевізників штрафних санкцій.  Рейдова група надалі продовжує позапланову перевірку виконання авто перевізниками умов договорів», – йдеться у повідомленні.

Журналісти Житомир.info з 8-ї години ранку 5 жовтня відслідковували завантаженість громадського транспорту. Подробиці дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, житомирський перевізник, який обслуговує 7 маршрутів, подав на мерію до суду, бо не хоче возити пільговиків. також у Житомирській мерії збираються надати юридичну оцінку наслідкам судового позову ПП «Шеріфф».

Як повідомляв Житомир.info, ПП «Шеріфф» обслуговує 7 маршрутів: №№ 11 «Красовського –  Паперова фабрика», 19 «Лісове – Біомедскло», 19-А «с.Лісове – ЗОК», 30 «Мальованка – Северина Наливайка», 33  «Корабельна – Селецька», 47 «Богунія – майдан Путятинський» і 58 «Мальованка – Діагностичний центр».

Наприкінці травня 2017 року житомирських перевізників зобов’язали підписати додаткові угоди про безкоштовне перевезення пільгових категорій громадян, після чого мер Житомира Сергій Сухомлин завізував рішення виконкому про тариф у 5 грн в маршрутках. Нові тарифи почали діяти з 1 червня 2017 року.

Наприкінці червня Ткачук повідомив, що перевізники сплатили перші штрафи за порушення умов договорів. У липні перевізники почали висловлювати відкрите невдоволення перевезенням пільговиків і приміськими маршрутками. Перед прийняттям виконкомом рішення про подорожчання проїзду перевізники збиралися влаштувати страйк, але Олександр Янчук повідомив, що страйку не буде, а будуть перемовини.

Житомир.info

 

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі