Влада

Житомирський перевізник, який обслуговує 7 маршрутів, подав на мерію до суду, бо не хоче возити пільговиків

4 October 2017, 10:21

Приватне підприємство «Шеріфф» подало до суду на управління транспорту Житомирської мерії для скасування додаткової угоди про безкоштовне перевезення пільговиків.

Про це 3 жовтня на своїй сторінці у Facebook написав Дмитро Ткачук, заступник міського голови Житомира, який курує питання транспорту.

«У вечірній пошті «подарунок» від приватних перевізників - лист з пропозицією компенсувати їм за перевезення пільгових категорій громадян. До того ж, таку нескромну пропозицію пропонують розглянути на завтрашньому засіданні виконкому. В додатку до листа - ухвала суду, в якій йдеться про те, що перевізник хоче скасувати пункт договору, який півроку тому сам і підписав, але тепер передумав. На думку судді, перепади настрою перевізника підлягають розгляду, а от дія пункту договору підлягає зупиненню, причому НЕГАЙНО. Не знаю, що коштує для перевізника дана ухвала, але, мабуть, немало», - написав Ткачук.

У прикріплених документах – ухвала Корольовського районного суду м. Житомира від 2 жовтня з вимогою зупинити дію п. 1 Додаткової угоди до вирішення справи у суді та лист директора ПП «Шеріфф» Олександра Янчука наступного змісту:

«ПП «Шеріфф» висловлює вам свою повагу та повідомляє наступне. Враховуючи ухвалу Корольовського районного суду м. Житомира від 2 жовтня по справі №296…, ПП «Шеріфф» просить Вас розглянути питання пільгового перевезення окремих категорій громадян відповідно до вимог чинного законодавства на черговому засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради, яке відбудеться 4 жовтня 2017 року. У якості пропозиції просимо розглянути можливість відшкодування за пільгове перевезення громадян або обмеження у часі проїзду пільгових категорій, або кількості пільгових місць у салоні автобуса».

В ухвалі суду йдеться, що приватне підприємство «Шеріфф» звернулося до суду з позовом, в якому просить визначити пункт 1 Додаткової угоди до Договору про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування нечинним від 19.05.2017 року. Провадження у справі відкрили 29 вересня.

«Позивач вважає, що пункт про перевезення пільгових категорій за власний рахунок прямо суперечить абзацу 2 ст.39 ЗУ «Про автомобільний транспорт», який зобов’язує органи місцевого самоврядування надати компенсацію за перевезення пільгових категорій», - йдеться в документі.

Ухвала підписана суддею Корольовського районного суду м. Житомира Русланом Галасюком.

Фотокопії документів зі сторінки Дмитра Ткачука

Нагадаємо, ПП «Шеріфф» обслуговує 7 маршрутів: №№ 11 «Красовського –  Паперова фабрика», 19 «Лісове – Біомедскло», 19-А «с.Лісове – ЗОК», 30 «Мальованка – Северина Наливайка», 33  «Корабельна – Селецька», 47 «Богунія – майдан Путятинський» і 58 «Мальованка – Діагностичний центр».

Наприкінці травня 2017 року житомирських перевізників зобов’язали підписати додаткові угоди про безкоштовне перевезення пільгових категорій громадян, після чого мер Житомира Сергій Сухомлин завізував рішення виконкому про тариф у 5 грн в маршрутках. Нові тарифи почали діяти з 1 червня 2017 року.

Наприкінці червня Ткачук повідомив, що перевізники сплатили перші штрафи за порушення умов договорів. У липні перевізники почали висловлювати відкрите невдоволення перевезенням пільговиків і приміськими маршрутками.

Як повідомляв Житомир.info, перед прийняттям виконкомом рішення про подорожчання проїзду перевізники збиралися влаштувати страйк, але Олександр Янчук повідомив, що страйку не буде, а будуть перемовини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі