Влада

Виконком розглядає питання перевезення пільговиків і зміну вартості проїзду в маршрутках Житомира

13 October 2017, 09:34

Виконком розглядає питання перевезення пільговиків з 10.00 до 16.00 та зміну вартості проїзду в маршрутках Житомира – з 5 грн до 4 грн.

Питання ситуації з перевезенням пільговиків – єдине, яке розглядається на позачерговому засідання міськвиконкому 13 жовтня.

«Проект рішення – про внесення змін і доповнень до рішення виконкому від 16.05.2017 року. На минулому засіданні виконком не підтримав пропозицію перевізників про обмеження часу перевезення пільговиків с 10.00 до 16.00, тому був такий демарш перевізників. Сьогодні ми зібралися на 8 годину ранку з членами виконкому, провели нараду, і зараз озвучимо новий проект рішення», - повідомив мер Сергій Сухомлин.

Пропонується внести такі зміни до рішення виконкому, яким вартість проїзду у маршрутках збільшили до 5 гривень: вартість проїзду на міських автобусних маршрутах – в розмірі 4 гривні; час для перевезення  - з 10.00 до 16.00, вісім пільгових категорій перевозяться безкоштовно. Рішення може бути переглянуте після встановлення в маршрутках валідаторів.

Засідання виконкому по питанню перевезення пільговиків почалося з маже півгодинним запізненням. На засідання прийшли 18 членів виконкому з 25.

Нагадаємо, 11 жовтня на позачерговому засіданні виконком розглядав питання часового обмеженняперевезення пільговиків – з 10.00 до 16.00, але для прийняття рішення не вистачило голосів: «за» проголосували лише 11 членів виконкому при необхідному мінімумі в 13 голосів. Після цього.перевізники міських автобусних маршрутів вирішили самостійно обмежити безкоштовний проїзд пільговиків: 12 жовтня в маршрутках з’явилися листи з переліком восьми пільгових категорій, яких перевізники погоджуються возити без оплати. Влада пообіцяла оштрафувати перевізників, які не перевозять пільговиків.

Як повідомляв Житомир.info, 16 травня цього року житомирський виконком проголосував за підвищення вартості проїзду в маршрутках до 5 гривень: перевізників зобов’язали підписати додаткові угоди про безкоштовне перевезення громадян 24 пільгових категорій, після чого мер Сергій Сухомлин підписав рішення виконкому про тариф у 5 грн в маршрутках. Нові тарифи почали діяти з 1 червня 2017 року. На початку жовтня директор ПП «Шеріфф» подав до суду на управління транспорту міської ради для скасування додаткової угоди про безкоштовне перевезення пільговиків. 5 жовтня перевізники страйкували -  на третину обмежили вранці кількість автобусів на маршрутах. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі