Події

У житомирському ресторані затримали податківця, який взяв 10 тис. грн хабара

28 November 2017, 18:15

Прокуратурою Житомирщини спільно із Національною поліцією та Службою безпеки викрито податківця під час одержання неправомірної вигоди.

Про це увечері 28 листопада Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання неправомірної вигоди працівником Головного управління Державної фіскальної служби в Житомирській області, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України», - повідомляє прес-служба.

За даними прокуратури, у вівторок, 28 листопада 2017 року, під час проведення слідчих дій, прокуратурою області спільно із регіональними Управлінням Служби безпеки України та Головним управлінням Нацполіції у приміщенні одного з ресторанів м. Житомир податківця затримано під час одержання ним неправомірної вигоди на суму 10 тис грн.

Інспектор вимагав у підприємця області таку суму грошової винагороди за непритягнення до відповідальності за виявлені порушення у сфері оподаткування.

Неправомірну вигоду вилучено.

За повідомленням, зараз тривають слідчі та процесуальні дії. Досудове розслідування проводить слідче управління Головного Управління Нацполіції в Житомирській області. Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, справу посадовця виправної колонії, який погорів на хабарі, передали до суду в Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, затриманий на хабарі начальник управління екології судиться з Житомирською ОДА через звільнення, а Вища рада правосуддя погодила звільнення житомирської судді, яка 7 років тому попалася на хабарі у 2,5 тис. доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі