Події

Справу посадовця виправної колонії, який погорів на хабарі, передали до суду в Житомирі

6 November 2017, 11:16

Військовою прокуратурою Житомирського гарнізону Центрального регіону України закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо обвинувачення заступника начальника однієї з виправних колоній Житомирщини у вимаганні неправомірної вигоди. 

Про це 6 листопада Житомир.info повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

«Під час досудового слідства військовою прокуратурою Житомирського гарнізону встановлено, що заступник начальника однієї з виправних колоній Житомирської області вимагав у засудженого  грошові кошти в розмірі 3 тис. доларів США за сприяння в умовно-достроковому звільнені від відбування покарання. Зокрема, у визначений хабарником спосіб передачі грошових коштів, а саме перерахування на банківську картку, останній отримав від засудженого 27 тисяч гривень, після чого був затриманий військовою прокуратурою Житомирського  гарнізону Центрального регіону України спільно з оперативними працівниками Управління Служби безпеки у Житомирській області», - інформує військова прокуратура.  

30 жовтня 2017 року військова прокуратура Житомирського гарнізону направила на розгляд до Богунського районного суду м. Житомира обвинувальний акт за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, - повідомляє прес-служба.

Санкція ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, посадовця колонії викрили у травні 2017 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі