Влада

Затриманий на хабарі начальник управління екології судиться з Житомирською ОДА через звільнення

23 November 2017, 12:41

Колишній начальник управління екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації Вадим Войцешук судиться через своє звільнення з посади.

Житомирський апеляційний адміністративний суд зараз розглядає дві справи за позовами Войцешука: про визнання протиправним та скасування рішення, де відповідачем виступає комісія з питань вищого корпусу державної служби, треті особи – Кабінет міністрів, Кирилюк Олег Васильович – т.в.о. Дежравної служби геології та надр; про визнання звільнення незаконним, поновлення на посаді та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу – відповідачі тут Житомирська ОДА і управління екології та природних ресурсів.

В апеляційному суді Вадим Войцешук оскаржує постанову Житомирського окружного адміністративного суду від 31 жовтня 2017 року, якою йому відмовили у задоволенні позову до облдержадміністрації та обласного управління екології.

У своєму позові Войцешук хотів, щоб розпорядження про його звільнення було від 31 грудня 2016 року, тобто до того, як його 25 січня затримали на хабарі.

«У позовній заяві ОСОБА_1 вказав, що розпорядженням голови Житомирської обласної державної адміністрації від 07.12.2015 був призначений на посаду начальника Управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації. На кінець 2016 року ним з власної ініціативи прийнято рішення про звільнення із займаної посади через те, що він не виконував посадові обов"язки, не з"являвся на робочому місці, перебував у відпустках та лікувався, про що 14.12.2016 року роботодавцю було подано заяву про звільнення із займаної посади за згодою сторін. Крім того, позивач вказав, що його звільнення було погоджено Міністерством екології та природних ресурсів України 30.12.2016 року, однак про даний факт роботодавець його не повідомив та розпорядження про звільнення не видав, хоча увесь цей період він місце роботи не відвідував, жодних посадових обов"язків не виконував. 26.01.2017 року головою Житомирської ОДА видано розпорядження про звільнення позивача за угодою сторін. Однак, позивач вважав,  що його заява від 14.12.2016 року про звільнення за згодою сторін є фактично заявою про звільнення за власним бажанням (ч.1 ст.38 КЗпПУ), оскільки ініціатива розірвання трудових відносин виходила від нього і така заява подавалася лише для надання роботодавцю можливості отримати згоду Міністерства екології та природних ресурсів на його звільнення», - з таким позовом Войцешук звернувся до адміністративного суду 13 лютого.

Вже 19 червня колишній начальник управління ОДА уточнив свої позовні вимоги: просив визнати незаконним його звільнення з посади начальника управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації, поновити на вказаній посаді з 27.01.2017 року та стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Суд дійшов висновку, що викладені у позовній заяві доводи позивача є не обґрунтованими, а  вимоги такими, що не підлягають задоволенню.

Як повідомляв Житомир.info, з 7 грудня 2015 року управлінні екології та природних ресурсів Житомирської облдержадміністрації очолював Вадим Войцешук. 27 січня 2017 року голова Житомирської ОДА підписав розпорядження про звільнення начальника управління екології та природних ресурсів Вадима Войцешука, якого 25 січня викрили на хабарі 2,5 тис. дол. США. 27 січня за клопотанням слідчого відділу прокуратури Житомирської області, ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира посадовцю було обрано запобіжний захід – тримання під вартою із правом внесення грошової застави на суму майже 130 тис грн

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі