Фоторепортаж

У Житомирі відкрили музей історії ансамблю «Льонок» імені Івана Сльоти. Фоторепортаж

4 December 2017, 15:15

4 грудня у приміщенні Житомирської обласної філармонії до 80-річчя від дня народження Івана Сльоти відкрили музей історії ансамблю «Льонок».

Навесні цього року генеральний директор філармонії Петро Даценко розповідав Житомир.info, що існуючу кімнату-музей «Льонка» вирішили осучаснити і за кошти філармонії закупили меблеві конструкції, щоб «зробити музей не гірший, як музей Лятошинського чи Ріхтера у Житомирі».

Сюжет про відкриття дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, через два місяці після смерті в 2014 році художнього керівника і головного диригента Поліського державного ансамблю пісні і танцю «Льонок», Народного артиста України Івана Сльоти ансамблю пісні і танцю «Льонок» Житомирської філармонії присвоїли його ім’я. Улітку 2015 року в Житомирі відкрили меморіальну дошку Івану Сльоті, а в грудні цього ж року вийшла книга про Народного артиста «А льон цвіте. Спогади про Івана Сльоту». 19 лютого 2016 року вулицю Бородія перейменували на вулицю Івана Сльоти. 4 червня 2016 року в Житомирському академічному музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги відбувся перший Всеукраїнський фестиваль імені Івана Сльоти «А льон цвіте», а на вулиці Сльоти та урочисто відкрили анотаційну дошку. Напередодні дня народження Івана Сльоти, 2 грудня 2016 року, у Житомирі видали книгу про його творчість. 4 квітня 2017 року в селі Яснозір’я Черкаської області, де народився Іван Сльота, відкрили дошку його пам’яті. Влітку 2017 року Валентина Бартош розповіла, чому вже 2 роки не може встановити пам’ятник на його могилі.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: иван слета песня ленок  
Матеріали по темі