Місто

Житомирському підприємству нарахували 39 млн грн збитків за «терикони» з будівельного сміття біля річки на Крошні

29 July 2019, 12:43

Житомирському комунальному підприємству, яке протягом двох місяців звозить будівельні відходи та висипає їх біля річки Крошенка, нарахували 39,7 млн грн збитків.

Про це йдеться у фб-дописі Державної екологічної інспекції Поліського округу від 26 липня 2019 року.

«На телефонну «Гарячу лінію» Державної екологічної інспекції Поліського округу протягом червня-липня поточного року поступають звернення громадян м. Житомира про те, що в районі Крошні невідомі особи вантажним автомобілем вивозяться будівельні відходи і висипають біля річки Крошенка. Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу неодноразово з виїздом на місце фіксували, що дійсно у прибережну смугу річки Крошенка одним із комунальних підприємств скидаються будівельні відходи. Працівниками Інспекції обстежено земельну ділянку, за результатами якого нараховано збитки, завдані засміченням земельної ділянки водного фонду. А саме - було виявлено розміщення та складування відходів будівництва та знесення будівель і споруд площі забруднення 0,18 га та 0,972 га. Інспекцією нараховано збитки в сумі 39 701 376,00 грн. (тридцять дев’ять мільйонів сімсот одна тисяча триста сімдесят шість гривень)», - інформують екологи.

«З метою недопущення більш тяжких наслідків та встановлення винних в незаконних діях посадових осіб підприємства, стягнення завданої державі шкоди та відновлення земельної ділянки до попереднього стану Інспекцією направлено лист до Головного управління Національної поліції в Житомирській області», - повідомляється в дописі.


У житомирській пресслужбі Державної екологічної інспекції уточнюють, що лист на поліцію відправлено 26 липня 2019 року, назву комунального підприємства-порушника не озвучують і чекають на офіційну відповідь ГУНП. У відділі комунікації поліції Житомирської області станом на 29 липня поки немає даних ні щодо листа, ні щодо інциденту.

У коментарях під дописом екологічної інспекції містяни натякають на причетність до події Володимира Тичини – керівника, щоправда, приватного, а не комунального, ВЖЕПу №4, який «розбудовує парк». Мова йде про парк відпочинку з платними катамаранами та альтанками, який з’явився на Крошні влітку 2016 року. Який вигляд мала річка Крошенка, яка протікає через парк, та її береги у 2018 році, дивіться у фоторепортажі.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 січня 2018 року вступила в дію правка до закону «Про відходи», яка забороняє захоронення на полігонах неперероблених побутових відходів. 6 березня 2018 року в прямому ефірі програми «Тема дня» заступник мера Житомира Сергій Кондратюк розповідав про сортування відходів та про штрафи за винесення великогабаритного сміття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екологія Крошенка будівельне сміття  
Матеріали по темі