Місто

Житомирян, які викидають будівельне сміття, лякають штрафами у 10 тис. грн

19 February 2019, 16:23

Після серйозного ремонту в квартирі, будинку, офісі залишаються гори будівельного сміття: папір, штукатурка, різні обрізки гіпсокартону, залишки плитки, цегла. Такі не дуже мальовничі «картини» можна часто побачити у Житомирі біля смітників.

В одному з дворів по вулиці Леха Качинського журналісти Житомир.info натрапили на будівельне сміття, яке винесли особи, що ймовірно, роблять ремонт в одному з навколишніх будинків. Поблизу сміттєвих баків також розвішені оголошення з проханням не викидати будівельне сміття: ведеться відеоспостереження, штраф 10 тисяч гривень.

Що робити з будівельним сміттям, і хто повинен його вивозити – з таким запитанням Житомир.info звернувся до начальника управління комунального господарства Житомирської міськради Олександра Марцуна.

«Всі житлові підприємства плюс інспекція з благоустрою мають право складати протоколи на таких порушників, але їх майстри мають знати, хто це сміття виніс. У квартплаті не передбачено вивезення будівельних відходів, не можна в контейнери навіть викидати великогабаритні речі. Якщо вирішувати питання з будівельним сміттям цивілізовано, то доведеться замовляти та платити за відповідні послуги», - сказав Олександр Марцун.

Директор КП «Інспекція з благоустрою міста Житомир» Житомирської міської ради Юрій Юзвинський розповів Житомир.info, що людей, які виносять будівельне сміття, тяжко зловити та притягнути до відповідальності.

«Коли виникає така ситуація, ми одразу виписуємо протокол. З такими людьми, які викидають будівельне сміття, дуже тяжко боротися: бо виносять вони сміття рано зранку, чи пізно ввечері. Штрафи дає не інспекція, адміністративна комісія. У нас був один випадок, коли самі мешканці затримували таких порушників. Звичайно, якщо таких ремонтників не затримати, те сміття лежить довго біля контейнерів, проте згодом, все ж вивозиться. Дійсно, минулого року люди зверталися щодо будівельного сміття біля контейнерів, на винуватців складалися протоколи. Проте, дуже тяжко таких порушників зловити», - сказав Юрій Юзвинський.

Зазначимо, що з 1 січня 2018 року вступила в дію правка до закону «Про відходи», яка забороняє захоронення на полігонах неперероблених побутових відходів.

Як повідомляв Житомир.info, 6 березня 2018 року в прямому ефірі програми «Тема дня» заступник мера Житомира Сергій Кондратюк розповідав про сортування відходів та про штрафи за винесення великогабаритного сміття.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Марцун Юзвинський будівельне сміття  
Матеріали по темі