Місто

На околиці Житомира з’явився парк відпочинку з платними катамаранами та альтанками. Фоторепортаж

5 August 2016, 14:59

В житомирському мікрорайоні Крошня приватний ЖЕК №4 облаштовує парк відпочинку.

Про те, що вже зроблено і що планують робити, Житомир.info розповів керівник ПП «ВЖРЕП №4», депутат Житомирської міської ради від Опозиційного блоку Володимир Тичина.

«Тут були зарості, падала каналізація в річку Крошенку на протязі більше 25 років з 11 будинків, тобто, будівельники, коли новий мікрорайон здавали, замість каналізації підключили в лівньовку. Собак топили, хащі були, дуже погана ситуація. Ми почали ним займатися ще два роки тому, потроху розчистили. В міста не було коштів, я замовив проектну документацію і за власні кошти зробив проектну документацію. У цьому році, згідно рішення виконкому, нам надали дозвіл на проведення благоустрою цієї території, встановлення малих архітектурних форм, тобто – альтанки, різні елементи благоустрою, (фігурки) крокодильчиків, дельфінчиків… Це земля міста, вже прийнято рішення сесії міської ради про надання дозволу на розробку проектної документації, на приєднання до гідропарку, тобто, це буде власність громади. Інфраструктура буде наша, ми сюди вкладаємо кошти. Це буде парк відпочинку для мешканців району Крошня і, в принципі, для усього міста. До нас уже їдуть і з Польової, і з Корбутовки, навіть з Коростишева приїжджали... Все упирається в фінанси. Справа в тому, що ми це робимо за приватні кошти, фінансування у нас немає ні з державного, ні з місцевого бюджету, а тільки те, що заробили», - розповів Володимир Тичина.

Він наголосив, що відпочинок у парку безкоштовний, а «інфраструктура» - платна.

«У парку відпочинок безкоштовний. Інфраструктура, зрозуміло, платна: човни, катамарани купувалися спеціально, є людина, яка платить податки, їх обслуговує. Ціни тут досить помірні – 30 грн катамаран. Столики, лавки на пристані безкоштовні. Бесідки, відповідно, мають якусь ціну. Поки встановили тимчасовий біотуалет. Зараз ми провели сюди освітлення, ведемо воду, каналізацію. Буде нормальний сучасний парк. Це такий хороший принцип муніципально-приватного партнерства. Місто заходить своєю землею і це залишається місту. Інвестор заходить своїми коштами», - розповів керівник приватного ЖЕКу.

Оренда катамарана обійдеться в 30 гривень за годину, альтанка з мангалом коштує 250 грн на день, до 22.00. 

За словами Володимира Тичини, вранці в парку людей мало, а ввечері тут все «забито» і, на диво, небагато сміття.

«Я думав, що народ буде дуже смітити, але ні. Не так багато контейнерів, але люди бачили, як тут було і як тут зараз, і їм совість не дозволяє смітити,» - каже Тичина.

Нагадаємо, Житомирська міська рада надала дозвіл комунальному підприємству «Парк культури та відпочинку ім. Ю.Гагаріна» розробити проектну документацію використання земельної ділянки орієнтовною площею 2,5 га землі, за адресою: м. Житомир, між пров. Прудним та вул. Щорса (зараз – Покровська), рішення було прийняте на сесії міськради 9 лютого 2016 року.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2015 року начальник приватного ЖЕКу №4 Володимир Тичина на Крошні хотів зробити невеличкий парк, ставок, невеликий пляж, встановити МАФ, човнову станцію і дитячі кафе. У вересні того ж року навколо ділянки виник конфлікт, Володимир Тичина запевняв, що власниця ресторанно-готельного комплексу «Волна» самовільно захопила цю територю і продовжує там господарювати, чим  перешкоджає роботі комунальних служб.

Місце під майданчик з лавочками та декоративним камінням 

Тут планують зробити футбольне поле

Фото Анни Максимової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі