Події

Нетверезий водій буса намагався відкупитися від патрульних у селі Житомирського району

18 April 2024, 13:02

У селі Пулино-Гуті нетверезий водій намагався відкупитися від поліцейських.

Про це 18 квітня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«17 квітня близько 17:00 у селі Пулино-Гуті патрульні зафіксували порушення Правил дорожнього руху водієм автомобіля «Volkswagen». Під час спілкування з керманичем, 52-річним жителем Пулинської громади, поліцейські запідозрили його нетверезий стан. Під час освідування на місці події у крові чоловіка було виявлено 1, 92 проміле алкоголю. Відтак відносно водія були оформлені адміністративні матеріали за ст. 130 (Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння…), ст. 122 (Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху) КУпАП», - йдеться у повідомленні.

Щоб уникнути покарання за вчинені правопорушення керманич запропонував поліцейським відкупне. Чоловік не зважав на неодноразові попередження патрульних про неприпустимість таких дій та поклав гроші до службового автомобіля.

Факт пропозиції та надання неправомірної вигоди правоохоронцям був належним чином задокументований працівниками слідчо-оперативної групи відділення поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського РУП.

Тож нині, окрім адміністративної відповідальності за вчинені правопорушення, чоловікові загрожує ще й кримінальна.

Згідно з санкцією ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі строком до 4 років.

Нагадаємо, 13 квітня у селищі Городниці на Звягельщині чоловік намагався хабарем переконати поліцейських не складати адмінматеріали: правоохоронці з’ясували, що чоловік своєчасно не пройшов обов’язковий технічний контроль транспортного засобу.

Як повідомляв Житомир.info, 11 квітня 2024 року у Житомирському районі двоє нетверезих водіїв намагалися відкупитися від відповідальності. Зокрема, 71-річний чоловік запропонував поліцейським майже 200 доларів за нетверезе керування автомобілем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція патрульна поліція нетверезий водій водій хабар 
Матеріали по темі