Місто

Чому в Житомирі відклали до 1 липня введення одноразового квитка замість розрахунку готівкою в громадському транспорті

22 May 2024, 12:07

З липня житомиряни не зможуть розрахуватися за проїзд готівкою в громадському транспорті, а деякі пільгові категорії безоплатно зможуть їздити в електротранспорті лише з 10 до 16:00.

Такі нововведення хотіли запровадити вже з червня, але виконком своїм рішенням відтермінував це на місяць.

«Даним проєктом рішення пропонується відтермінувати дату введення додатка 2, який був затверджений рішенням виконкому №480. Даний додатком передбачалося скасування готівкового розрахунку в громадському транспорті, тобто разовий квиток. Також передбачалося здійснення пільгової оплати для пенсіонерів за віком та інвалідністю ІІІ групи в розмірі 5 грн до 10:00 та після 16:00. Пропонується відтермінувати на місяць з метою покращення процесу видачі пільгових карток та все це перевірити», – говорить в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Микола Єрмаков.

Замість готівки з липня запровадять разовий квиток з QR-кодом, який можна буде придбати в терміналах, а пільгові категорії продовжать користуватися «Карткою житомирянина», яку наразі можна отримати безплатно.

«Оператор на сьогодні вже готовий перейти повністю на безготівкову оплату за проїзд у громадському транспорті. Вже протестували і разовий квиток, і можливість в терміналах придбати в терміналах, знаю, що в усіх термінал EasyPay або CityCard можна це зробити. щодо видачі карток, то залишилася не велика кількість, не хочу казати скільки зараз, але не велика кількість карток, які мають проблему. На сьогодні вже оператором видано на безоплатній основі більше ніж 13 тис. пільгових карток додатково. Хочу нагадати, що до цього у нас було видано близько 54-55 тис. «Карток житомирянина», – розповідає заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Нагадаємо, 28 березня на позачерговому засіданні міськвиконкому ухвалили рішення про подорожчання проїзду в житомирському громадському транспорту з 1 квітня 2024 року: оплата готівкою в електротранспорті та маршрутних автобусах зросла до 15 грн, банківською картою залишилася без змін, транспортною карткою – 8 грн у трамваях і тролейбусах і 13 грн в маршрутках.

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 1 листопада 2023 році виконавчий комітет затвердив результати конкурсу з визначення нового оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду у громадському транспорті Житомира. У лютому 2024 року в міському громадському транспорті почали встановлювати нові валідатори і з 9 березня запустили оновлену систему оплати у громадському транспорті, а Житомирська міськрада опублікувала інструкцію щодо нової оплати проїзду. У міській раді розповіли, що для пасажирів кардинально наразі нічого не зміниться, але деякі позитивні зміни все ж будуть: наприклад віртуальна картка в мобільному додатку, або списання коштів в реальному часі.

Як контролери перевіряють оплату проїзду – дивіться у сюжеті від 4 квітня 2024 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: проїзд транспорт Житомир Шевчук CityCard Єрмаков оплата проїзду громадський транспорт  
Матеріали по темі