Місто

У житомирському громадському транспорті з'являться нові валідатори, а для містян створять мобільний додаток

1 November 2023, 13:06

У Житомирі визначили нового Оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду у громадському транспорті. Рішення конкурсної комісії 1 листопад ввів у дію міськвиконком.

Переможцем стало ТОВ «Сіті Кард Сістемс – Житомир».

«Функціонал нашої системи застарілий, адже система працює понад 5 років, самі валідатори та інше обладнання теж потребують заміни. Тому був проведений конкурс на визначення оператора, який зможе встановити систему та нове обладнання при умові інтеграції з наявними картками, тобто всі картки, які є у пасажирів будуть дійсні. Було на конкурсі три учасники – компанії з Чернігова, компанія з Харкова, компанія з Луцька. Конкурсна комісія подивилася на весь функціонал, документи, дали право продемонструвати, і одноголосно визначили оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду у громадському транспорті. Досвіт у компанії більш як 5 років, представлені у 14 країнах світу, центральний офіс знаходиться у Туреччині», - говорить заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.

Новий оператор протягом трьох місяців має облаштувати весь громадський транспорт Житомира необхідним обладнанням та налаштувати систему.

«Будуть нові, сучасні валідатори. Будуть без друку квитка, а будуть зчитувати QR-код. У майбутньому, коли будемо скасовувати безготівковий проїзд, будуть разові квитки з QR-код. Служба контролю буде заходити, зчитувати картки зі своїми валідаторами, буде сучасна система. Плюс, що ще отримає пасажир – це мобільність, у телефоні буде додаток «Транспорт Житомира», де можна буде вибрати свою картку, змінити тарифний план, поповнити картку у мобільному додатку. Приватний оператор, всі витрати бере на себе. Він буде знімати комісію з перевізників», - розповідає в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Микола Єрмаков.

Також у міській раді зазначили, що завдяки новому оператору буде вирішення проблема із некоректним списанням коштів та поповненням транспортних карток.

«Багато скарг було, що люди користувалися банківською карткою, а списання йшло вночі, у вихідні. Одна з вимог була, щоб система працювала в режимі онлайн – йде оплата та одразу списання. Також була проблема з поповненням транспортної картки. Було таке, що поповнюється карта, а кошти зараховувалися через 2-3 дні. Тут моментальне поповнення, тобто тут також плюс. Від цього пасажир має тільки виграти», - сказав Микола Єрмаков.

Нагадаємо, 30 жовтня на сайті Житомирської міської ради оприлюднили проєкт рішення виконавчого комітету з протоколом засідання конкурсної з визначення Оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду у громадському транспорті на території міської об’єднаної територіальної громади.

Як повідомляв Житомир.info, 6 вересня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради затвердили нові правила користування транспортом і ухвалили рішення щодо вдосконалення автоматизованої системи обліку оплати проїзду у громадському транспорті. З 25 вересня до 18 жовтня приймали документи на конкурс з визначення оператора автоматичної системи оплати проїзду у громадському транспорті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт валідатор розрахунок конкурс електронний квиток виконком е-квиток Єрмаков Шевчук 
Матеріали по темі