Влада

Прокуратура Житомира опротестувала рішення міськради про виділення 600 тис. грн. на придбання автомобіля для мера

17 December 2011, 10:38

Прокуратурою міста Житомира 13 грудня 2011 року внесено протест на п. 1.9 та 4.6.6 рішення сьомої сесії шостого скликання Житомирської міської ради від 24 жовтня 2011 року №207 «Про внесення змін до міського бюджету на 2011 рік та міських цільових програм».

Як повідомив прокурор м. Житомира Ілля Титарчук, під час перевірки  законності рішень сесії Житомирської міськради встановлено, що названі пункти рішень суперечать законодавству України. Зокрема, ухвалено фінансування з бюджету міста внесків до статутного фонду комунального підприємства «Управління автошляхів» на суму 600 тис. грн. для придбання та реєстрації легкового службового автомобіля, передбаченого для обслуговування керівництва міської ради.

Витрати віднесено до проекту «Реконструкція, утримання, капітальний та поточний ремонт вулиць» програми розвитку, утримання та інженерного забезпечення комунальної сфери міста Житомира «Впорядковане, привабливе, чисте місто» на 2010-2012 роки.

Рішення міської ради порушує вимоги Конституції України, Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Бюджетного кодексу України. Програма «Впорядковане, привабливе, чисте місто» спрямована на покращення благоустрою загального благоустрою міста, осучаснення його архітектурного вигляду, утримання та ремонт існуючих об’єктів благоустрою. Вона також передбачає забезпечення комунальним підприємством «Управління автошляхів» належного стану доріг та  створення умов з безпечного руху транспорту і пішоходів.

Проте придбання легкового автомобіля для обслуговування керівництва міськради програмою не передбачено. У такому випадку бюджетні кошти було б використано не за цільовим призначенням, що суперечить Бюджетному Кодексу України.

Крім того, згідно вимог Постанови Кабінету міністрів України «Про граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, мобільних телефонів, комп\'ютерів державними органами, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок державного і місцевих бюджетів» максимальна вартість придбання транспорту для обслуговування посадовців не може перевищувати суми 60 тис. грн.

З огляду на викладене, рішення Житомирської міської ради "Про внесення змін до міського бюджету на 2011 рік та міських цільових програм" в частині виділення КП «Управління автошляхів» бюджетних коштів на суму 600 тис. грн. прийнято з грубим порушенням чинного законодавства, - повідомили Житомир.info в прес-службі прокуратури Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі