Влада

Житомирський губернатор пообіцяв ветеранам допомогу

12 December 2007, 16:20

12 грудня голова Житомирської обласної державної адміністрації Юрій Забела взяв участь у звітно-виборчій конференції обласної організації ветеранів.

Як повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації, керівник області сказав, що упродовж 11 місяців 2007 року за рахунок субвенцій з Державного бюджету України органи праці та соціального захисту населення області закупили путівки для санаторно-курортного лікування 346 ветеранам війни на загальну суму 764,9 тисячі гривень.

106 інвалідам війни надано допомогу на суму 963,7 тисяч гривень для капітального ремонту власних житлових будинків. За цей же період встановлено 786 квартирних телефонів ветеранам війни на суму 322,3 тисячі гривень. Крім того, громадяни-пільговики, які проживають у 95-ти тисячах домогосподарств, отримали 29,4 мільйона гривень для придбання твердого палива і скрапленого газу.

На виконання указів Президента України восьми ветеранам війни, що проживають на Житомирщині, встановлено довічні державні щомісячні стипендії.

За рахунок коштів Державного бюджету України в області забезпечено своєчасну виплату разової грошової допомоги до Дня Перемоги 103800 ветеранам війни на суму 12,6 мільйона гривень. У поточному році забезпечено спецавтотранспортом 207 інвалідів (у тому числі 34 інваліди забезпечено автомобілями в якості гуманітарної допомоги відповідно до Закону України «Про гуманітарну допомогу»). Компенсацію на бензин, ремонт, технічне обслуговування автомобіля на загальну суму 466,3 тисячі гривень отримали 5200 інвалідів.

В області розвивається волонтерський рух, який забезпечує спрямування благодійницької діяльності на поліпшення соціально-побутового обслуговування ветеранів. Утворено Координаційну раду з питань розвитку та підтримки волонтерського руху, а також затверджено план заходів щодо поширення цього руху в області. При обласній раді ветеранів діє центр волонтерського руху «Пенсіонер – пенсіонеру».

Юрій Забела запевнив, що керівництво області і надалі буде робити все можливе задля вирішення питань, пов’язаних із соціальним захистом ветеранів війни і праці, а також для розвитку ветеранського руху. Крім того, голова облдержадміністрації пообіцяв допомогти з придбанням автотранспорту для Житомирської обласної організації ветеранів за рахунок спонсорських коштів.

У роботі конференції також взяли участь: голова обласної ради Ірина Синявська, заступник голови облдержадміністрації Микола Черненко, начальники управлінь облдержадміністрації: по зв’язках з громадськістю Микола Сюравчик, головного управління праці та соціального захисту населення Галина Корінна, культури і туризму Василь Врублевський.

Станом на 1 грудня 2007 року на обліку в структурах соцзахисту області перебуває 105,5 тисячі ветеранів війни та 135 тисяч ветеранів праці, 7,62 тисячі ветеранів військової служби та органів внутрішніх справ.

З метою чіткого обліку пільговиків, забезпечення контролю за видатками соціального спрямування в області створено Реєстр  ветеранів війни, ветеранів праці, ветеранів силових структур.

В області працюють 30 міських та районних ветеранських організацій. В обласній ветеранській організації працює комітет ветеранів війни та військової служби і комітет ветеранів праці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі