Політика

Пристрасті в Житомирській облраді вгамують у столиці?

14 December 2007, 14:15

  Місяць тому 12 сесія обласної ради взяла перерву рішенням п’яти фракцій, сьогодні ж депутати повинні були зібратися, щоб вирішити низку питань, пов’язаних із землею та комунальною власністю. Проте, схоже, що пануючий політичний настрій у столиці, рикошетом зачепив і наш Житомирській білий дім. Офіційна версія чергового перенесення сесії – відсутність кворуму, депутати навіть не реєструвалися, - повідомляє прес-слжба Житомирської обласної ради.

Півгодинне обговорення у кулуарах на тему: буде, чи не буде, - завершилось заявою голови обласної ради Ірини Синявської та її прес – конференцією.

 Голова обласної ради з’явилася у залі засідань вже після 10 години і оголосила, що друге засідання 12 сесії обласної ради сьогодні не відбудеться.

  Тим часом кулуари обласної ради фактично обросли версіями і плітками. Подейкували навіть, що необхідна депутатська кількість для кворуму на 10 годину була. З рештою, це і підтвердила голова обласної ради і заодно пояснила, чому депутати не зайшли до сесійної зали.

  „51 депутат сьогодні був готовий працювати. Але ми їх цілеспрямовано не завели до зали. Всі Ви знаєте, наскільки „мстивими” є їхні лідери, тим більше з огляду на останні події у парламенті, тому ми прийняли рішення цих депутатів просто не показувати”, - заявила Ірина Синявська.

  Причин патової ситуації в обласній раді, як у класика, всього три. Першою ластівкою для деструктиву були власні бізнесові інтереси окремих депутатів – підприємців, котрі ігнорують соціальні потреби територій, на яких працюють. Ірина Синявська відверто заявила, що її позиція, як і позиція губернатора області є чіткою – благодійні внески у розвиток району, де розробляються кар’єри, мають бути адекватними інвестиціям. Однак, підприємці особливо не воліють, як кажуть, ділитися з народом.

 Другою ластівкою стало підготовлене рішення про розмежування функцій комісії з питань бюджету та комунальної власності.

 „Мене, як керівника представницького органу інтересів громади, не влаштовує ситуація з комісією з питань бюджету та комунальної власності. Ми підготували рішення яким розмежовуємо функції цієї комісії. За комунальну власність мають відповідати ті, хто живе, працює і знає потреби регіону.”

Третя ж ластівка прилетіла з Києва. Все та ж невизначеність із прем’єрськими та міністерськими кріслами словами голови обласної ради вплинула і на настрій місцевих політиків.

 Вірогідно, що сесія все таки продовжить свою роботу знову ж таки за місяць. Але за умови угамування пристрастей у столиці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі