Влада

Губернатор Рижук впевнений, що називати зараз Житомирську область депресивною – це смішно

15 February 2012, 08:45

На офіційному сайті Житомирської облдержадміністрації опубліковано інтерв’ю губернатора Сергія Рижука міжнародному діловому журналу «Image.ua» №4/2011.

Зокрема, відповідаючи на запитання «Як би Ви охарактеризували імідж Житомирської області?» Рижук сказав:

- Нас колись називали депресивною областю, а тепер ми сміємося над цим. І це є складовою нашого іміджу. Ми не депресивні, ми активні, і суттєво перевиконуємо бюджет, тому й можемо десятки мільйонів гривень направляти на вирішення соціальних питань, на медицину, спорт, культуру. Житомирська область – перехрестя усіх європейських доріг. Наш імідж складається з розмаїття галузей. Це і кам’яновидобувна промисловість: граніт, габро, лабрадорити, самоцвіти. Це наші традиційні галузі сільського господарства. Імідж – це текстильна галузь, яка теж сьогодні відроджується. Ми маємо передові позиції в легкій промисловості і в харчовій промисловості, починаючи з «Житомирських ласощів»... Імідж – це те, що сьогодні ми працюємо над розвитком органічного землеробства. І звісно, наш імідж – це наші таланти. У нас є подільський ансамбль танцю і пісні «Льонок», а взимку 14 тижнів усі райони і міста Житомирщини змагалися між собою в майстерності аматорського мистецтва. Гордість бере, коли на сцені драмтеатру 500-700 аматорів, а в залі - 900 глядачів. Було в нас прекрасне дійство – «На рушнику Полісся моє», коли всі міста і райони вишили прекрасні та унікальні рушники. А для нас рушник – це життя, це минуле, теперішнє і майбутнє. Імідж в тому, що Олевський район отримав 20 млн. прибутку, а люди там вирощують і збирають гриби, ягоди тощо. Ми маємо свою культуру, традиції, особливості.

Але я хочу звернутися не лише до земляків. Хочу побажати усім нам, щоб ми, нарешті, гордилися тим, що кожен із нас заможний, що немає бідних людей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі