Події

Голову районного суду Житомира та двох податківців затримали на хабарі в 35 тисяч доларів

16 February 2012, 12:41

У результаті заходів, спрямованих на виявлення та припинення фактів корупції у судових і правоохоронних органах, співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою України викрили і припинили протиправний механізм стягнення хабарів, який діяв в одному із районних судів міста Житомира.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі управління СБУ в Житомирській області.

Спільно зі слідчими Генпрокуратури встановлено, що голова одного з районних судів обласного центру через посередників -співробітників правоохоронних органів налагодив схему одержання хабарів за сприяння зацікавленим особам у здійсненні правосуддя на їхню користь.

Зокрема, у лютому 36-річний служитель Феміди через своїх посередників – двох співробітників відділу внутрішньої безпеки Державної податкової адміністрації України в Житомирській області – вимагав від місцевого мешканця хабар у розмірі 35 тисяч доларів США за сприяння в ухиленні від кримінальної відповідальності шляхом зміни кваліфікації інкримінованого йому злочину.

14 лютого співробітники СБУ спільно зі слідчими ГПУ затримали посередників-податківців «на гарячому» під час передачі їм чергової частини хабара – 10 тисяч доларів США.
15 лютого за матеріалами СБУ Генеральною прокуратурою України стосовно голови районного суду м. Житомира порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.
Стосовно податківців слідчими Генпрокуратури України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.369 (давання хабара) Кримінального кодексу України. Їх затримано в порядку ст.115 КПК України.

Житомир.info


 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі