Місто

У Житомирі міністра освіти Табачника закидали яйцями

21 February 2012, 16:30

У Житомирі активісти політпартії ВО "Свобода" закидали яйцями портрет Міністра освіти, молоді та спорту Дмитра Табачника. Так 21 лютого у Житомирі відмічали День рідної мови.

Активісти кажуть, що це їхня реакція на ті зміни, які міністр хоче впровадити у сучасну українську освіту. Вони кажуть, що за ініціативи Табачника скоро в українських школах та університетах може суттєво зменшитись кількість уроків із української мови, а історія України може зникнути зовсім.

"Свобода" написала звернення до голови Житомирської облради Йосипа Запаловського, де просить депутатів на найближчій сесії звернутися до Президента України та Уряду з вимогою негайно звільнити міністра освіти, науки, молоді та спорту Дмитра Табачника.

"Особливо прикрим є те, що особи, які призначені свято оберігати символи нації, найбільше їх плюндрують", - йдеться у зверненні.

На мітинг, присвячений Дню рідної мови, прийшло близько 50 чоловік. Люди тримали в руках плакати із написами "Геть Табачника", "Нація помре від втрати мови", "Виходь, бунтуй, Україну рятуй", "Табачник геть від мови та історії".

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі