Місто

Перевірка лічильників води могла б бути безкоштовною, але житомирянам треба платити 18 грн.

1 March 2012, 18:01

З метою контролю за витратами водних ресурсів та їх обліку контролери КП «Житомирводоканалу» повідомляють споживачів про необхідність повірки лічильників на воду.

Як повідомили журналісту  Житомир.info в прес-службі КП «Житомирводоканал», відповідно до Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води, періодичну повірку на точність показників повинні проходити всі лічильники, які перебувають в експлуатації. Повірка засобів обліку води має здійснюватися раз на 2 роки.

«Періодична повірка лічильників забезпечує точність ведення обліку води. Споживачі не повинні переплачувати за воду, якщо лічильник працює не правильно», - зазначають в прес-службі КП «Житомирводоканал».

В Житомирі повірку лічильників на воду проводить  ДП «Житомирстандартметрология». При цьому власник лічильника повинен сплатити за повірку 18 грн.

Відповідно до законодавства періодична повірка, обслуговування та ремонт (демонтаж, транспортування та монтаж) вимірювальних засобів здійснюється за рахунок підприємства і організації, які надають послуги з водопостачання. Однак якщо органом місцевого самоврядування витрати на здійснення періодичної повірки та ремонту квартирних засобів обліку не внесено до тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, то оплата споживачем цих послуг має здійснюватися згідно з укладеним договором між споживачем та виконавцем послуг або із спеціалізованою організацією з періодичної повірки та ремонту квартирних лічильників.

В той час, коли лічильник перебуває на повірці, споживач оплачує послуги водопостачання згідно з середньомісячними показниками лічильника за попередні 3 місяці. У разі несправності засобу обліку води, що не підлягає усуненню, плата за послуги вноситься згідно з нормами споживання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі