Влада

Пацієнти Житомирської психіатричної лікарні можуть замерзнути через недбалість керівництва медзакладу

2 March 2012, 09:03

Голова громадської ради при Житомирській облдержадміністрації Олег Умінський направив керівникам області звернення про зрив опалювального сезону.

Громадська рада звертається до губернатора Сергія Рижука та голови обласної ради Йосипа Запаловського «з приводу ситуації яка склалась навколо зриву опалювального сезону в лікувальних закладах області, зокрема в Житомирській обласній психіатричній лікарні № 1».

Текст звернення:

Шановні Сергій Миколайович та Йосип Антонович!

Звертаємось до Вас з приводу ситуації яка склалась навколо зриву опалювального сезону в лікувальних закладах області, зокрема в Житомирській обласній психіатричній лікарні № 1 Житомирської обласної ради.

З інформації, яку надав на засіданні правління громадської ради начальник управління охорони здоров’я Торбас О.М.(Протокол № 3 від 29.02.2012року), стало відомо, що Програма енергозбереження області не виконується, як за браком фінансування так і за суб’єктивними причинами.

В 2011 році на охорону здоров’я в Житомирській області було витрачено 391 млн. грн., з них 31% складають розрахунки за енергоносії. За результатами перевірки КРУ Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1 було виявлено нецільового призначення бюджетних коштів на оплату енергоносіїв на суму майже 800 тис. грн. за період з 2008 по 2010роки (Звіт КРУ № 06-04-17\\5320 ВІД 21.06 2011) році. Під час підготовки до опалювального сезону своєчасно не було проведено конкурсні торги на постачання теплової енергії . Торги, які відбулись 02 грудня 2011 року, були проведені з суттєвими порушеннями та визнані Антимонопольним комітетом не дійсними (Рішення № 132-р\\пк-ск від 17.02.2012).

Згідно законодавств, якщо прийнято рішення про відміну процедури закупівлі, то фінансування здійснюється в межах 20% від обсягу попереднього року. На сьогоднішній день вже витрачено вищевказаний ліміт на розрахунки за теплову енергію. Таким чином подальше забезпечення лікарні теплом в опалювальний сезон не можливо.

Все вищесказане спонукає вбачати в діях керівництва Житомирської обласної психіатричної лікарні № 1 недбале ставлення до пацієнтів  та персоналу лікарні. Крім того дії, які можуть привести до прямих збитків державі та завдати шкоду суспільству ставлять під сумнів відповідність керівництва займаній посаді.

ПРОПОНУЄМО Вам негайно втрутитись в ситуацію , яка склалась в лікувальному закладі обласної ради, та запобігти: зриву опалювального сезону; нецільовому використанню бюджетних коштів; порушенню прав хворих лікарні на повноцінне лікування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі